Nieuws over de vloot – 2

Gepubliceerd op 10 november 2017

Loods

We gaan de indeling van de loods veranderen. Daarvoor moeten o.a. de staanders van de stellingen van gang zes aan de rechterzijde verplaatst worden. Vrijwilligers (voorzover ze dat nog niet gedaan hebben) kunnen zich melden bij Willem Jan. Het werk zal gestart worden in de eerste week van de kerstvakantie. Ook gaan we misschien later een vliering maken voor opslag van spullen achter de roeiergometers (boven het zeil gedeelte). Dan kunnen veel rondzwervende spullen uit de loods daar opgeslagen worden. De loods is één van de visitekaartjes van de vereniging. Als iemand hier verstand van, respectievelijk ideeën over heeft, dan graag contact met mij, Willem Jan of Aad van der Zouwen.

Concept Bantam riemen

Er zijn nieuwe riemen van Concept speciaal voor de recreatieve vloot. Ze zijn een beetje korter dan ‘gewone scull riemen’ en het blad is asymmetrisch en iets kleiner. Ze zijn goedkoper dan gewone sculls en eventueel kan het gehele blad vervangen worden. We hebben vier paar gekocht en gaan kijken hoe ze bevallen.

Schoenen

De Wartena zal voorzien worden van nieuwe schoenen en nagelopen worden. De Wartena blijft vermoedelijk nog enkele jaren in de vaart en de schoenen zijn volledig op.

Nog meer schoenen

Er komen steeds meer en goedkopere ‘click’-systemen op de markt. Voor diegene die niet weten wat hier bedoeld wordt: denk aan racefietsen waar je met je eigen schoenen op de fiets stapt en deze op de pedalen vast klikt. Zoiets is er nu ook voor roeiboten. Tijdens de komende ALV willen we graag jullie mening horen of het een goed idee is om hier eens mee te gaan experimenteren. Nu zijn er vaak opmerkingen dat de schoenen te groot of te klein zijn en bij deelgebruik en vaste schoenen/voetenboorden is dit een lastig op te lossen probleem.

Jan Bezemer
Materiaalcommissaris