Nieuwlandmarathon: 75 km door Flevoland in de C2x+ en de Skiff

Gepubliceerd op 28 april 2015

Vroeg uit bed, regenachtig weer en een marathon in de Flevopolder…….

Kan dat leuk zijn??? Jaaaaa!! Een C2x+ en een skiff met blauwvingers gingen de uitdaging aan. Aangekomen bij één van de organiserende verenigingen (Pampus, Almere), tevens startpunt, bleek het zowaar bijna droog! De stemming wás direct al goed door de hartelijke ontvangst met koffie en gebak!

Een C2x+ ging als estafette ploeg van start met vijf bemanningsleden: Mariska Mulder, Jan Heerschop, Jan Horst en Nienke de Wilde aangevuld met een roeister van De Laak (Marjan). De skiff werd bemand door Sandra Schaap. De organisatie maakte zich wel wat druk of dat wel goed ging zo’n klein vrouwtje in de skiff en helemaal alleen. Glad materiaal mocht meedoen met de prestatietocht en was uitgesloten van het wedstrijdgebeuren. Weer eens wat anders. Sandra is van het doen, dus roeien, roeien, roeien, niet uitstappen op naar de finish. Tussendoor een hapje en een drankje opvissen uit het kuipje en genieten van de rust en op jezelf zijn. Feit speelt mee, dat wanneer je eenmaal van je bankje afgaat het niet echt prettig is weer te gaan zitten na 50 km.

De C2x+ met vier blauwvingers aan boord stapten nog even uit bij Pontos en Amenophis om van hun gastvrijheid te genieten.

De route (75 km) voerde vanuit Almere via een scheepvaartsluis, via Lelystad (roeivereniging Pontos, heel gezellig midden in een woonwijk!), een minisluis (zeker spannend in een skiff) en Zeewolde (rv Amenophis, 86 leden en hele lekkere hartige taarten!) terug naar Almere, waar de roeiers werden opgewacht met prosecco. Dat kon slechter!!

Diepliggende beschutte, vrij rechte vaarwegen, voornamelijk door het groen, waar soms geen eind aan leek te komen. Langs de Oostvaarder plassen, prachtig!! Hier en daar een flinke regenbui (iets minder prachtig!!) en wind op zijn tijd, maar ook nog een zonnetje gezien!

Een superdag voor alle deelnemers! Zeker voor herhaling vatbaar! Dus Jan, Jan, Mariska en Sandra nodigen jullie uit om volgend jaar ook mee te doen.

Mariska en sandra