Nieuwe ploeg in Boordacht op het Zwarte Water?

Gepubliceerd op 23 oktober 2018

In het kader van teambuilding stapte de complete examencommissie van de ZRZV op een regenachtige zondag middag in september in de acht.

Alle leden van de examencommissie hebben in het verleden wedstrijden geroeid of roeien nog wedstrijden en waren goed gemotiveerd en bevoegd om in de acht te mogen roeien.

De boot werd met de nodige voorzichtigheid en soepelheid in het water gelegd. Van te voren waren de plekken verdeeld, waar bij Sandra van Hees de slag positie had ingenomen en Mark Bijma als stuurman fungeerde. De motoren zaten in het midden van de boot.

Bij het varen in de haven had een ieder zich voorgenomen om eenparig en recht door de boot naar voren te glijden. Er was dan ook gelijk sprake van een goede balans en mooie techniek.

Na een stukje inroeien wist Sandra al vrij snel tempo 24 te bereiken en lieten we de boot door het water glijden. Lichaamsactie, bladbeweging en bewegingen van het bankje moeten immers in harmonie zijn met de snelheid van de boot. 

Onder weg naar Hasselt voerde we een aantal bekende technische oefeningen uit.

Al vrij snel kwam het verzoek vanuit de boot of het niet wat sneller kon. Het tempo werd opgevoerd. Er was niemand die daar problemen mee had. Er was sprake van rust in de boot. De recover werd gebruikt om de ademhaling te reguleren. Mark vond dat we ons konden verbeteren met een gelijke uitzet.

Al vrij snel kwam de kerktoren van Hasselt in zicht en werd rond gemaakt, om vervolgens weer in stevig tempo terug te varen. De aanleg was volgend het boekje.

Bij het uit het water tillen van de boot kreeg Trudy nog even een complete douche met koud water over zich heen. De boot werd weer keurig netjes op de stelling terug gelegd.

Na afloop was het douchen en had Paul gezorgd voor iets lekkers bij de koffie en de thee. Kortom een geslaagde teambuilding activiteit voor de examencommissie ZRZV.

De examencommissie