Najaars botenschoonmaakactie en oproep.

Gepubliceerd op 1 november 2011

De zeilboten liggen al weer goeddeels in de winterstalling tot volgend voorjaar. Onze roeiboten blijven zolang er geen ijs ligt gebruiksklaar in de stellingen. Nadat de tuinclub onder leiding van Judy Coppens het groen heeft aangepakt, nemen we op 5 november van 9-13 uur ons gebouw onderhanden.

Bij die werkactie worden traditioneel ook de boten verwend met een extra schoonmaakbeurt. De periode voor het beter soppen van de boot is ruimer dan die ene dag. Neem in november de boot of boten waar je vaker in roeit eens extra onder handen. Met name het schoonmaken van de slidings het uitsoppen van het binnenwerk en waar nodig ontkalken van dekjes met wat schoonmaakazijn. Een schone boot roeit fijner!

Meld verder eventuele tekortkomingen of schade zodat we tijdig kunnen repareren of vervangen. Schades meld je in het reserveersysteem na inloggen onder de knop Schade en vervolgens Melden. Dit geldt uiteraard het gehele jaar door. Zo kan er direct actie worden genomen en ligt de boot snel weer gebruiksklaar in het rek.

Voorkom schade door zorgvuldig en voorzichtig met ons materiaal om te gaan! Dat betekent:

· zorg voor voldoende mankracht bij het uit de stelling halen en terugplaatsen.

· ga voorzichtig zitten Houd voldoende uitkijk bij het varen.

· Vaar aan de stuurboordswal.

· Leg voorzichtig aan, kijk daarbij goed om en vermijd een kraaklanding tegen het vlot.