Mini roeiers- en coachcongres 6 februari 2016

Gepubliceerd op 8 januari 2016

Roei_coachcongresVan 5-7 februrari 2016 houdt roeivereniging Okeanos een trainingskamp bij ons. Zij komen met ongeveer 50 roeiers en 20 coaches. Ook varen ze zondag mee met onze wintercompetitie in 3 achten, 4 vieren en wat tweetjes en skiffs.

Op de avond van 6 februari van 19.30-21.30 uur wordt een mini-roeicongres georganiseerd voor roeiers en coaches van Okeanos en de Zwolsche.

 

PROGRAMMA

19:00 Inloop

19:30 Opening door Jan Sije Huismans en John Onneweer

19:40 Nico Rienks: Teamwork

20:10 Martijn van Rossum & Olivier Wientjes: Mentaal optimaal presteren

20:40 Jantine van den Helder: Sportvoeding

21:00 Discussie

21:30 Sluiting

 

Sprekers

Nico Rienks
Meervoudig Olympisch kampioen, grondlegger van de Holland Acht en op dit moment coach van Project 2020. In zijn roeicarriere en zijn daaropvolgende periode als coach weet hij zeer goed hoe een team moet functioneren en hoe succes te organiseren is.

Martijn van Rossum & Olivier Wientjes
Als roeier en als coach heeft Martijn zijn psychologische achtergrond gebruikt om zijn sporters scherp te houden. Martijn is psycholoog, docent en trainingscoordinator eerstejaars wedstrijdroeien bij Okeanos. Olivier is sportpsycholoog en gebruikt verschillende interventies om ervoor te zorgen dat sporters ook mentaal optimaal kunnen presteren.

Jantine van den Helder
Voeding is een essentieel onderdeel van een sportprestatie, maar nog lang niet altijd goed begrepen. Jantine gaat verder in op de do’s en don’ts van voeding in de roeisport. Ze is bewegingswetenschapper en momenteel onderzoekster in de onderzoeksgroep Gewichtsmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam.