Maurice van Braam Morris sluit Splash-carrière in stijl af

Gepubliceerd op 3 oktober 2017

Oud-ZRZV-jeugdzeillid Maurice (16) won eerder dit jaar al de tweede prijs op het drukbezochte Dutch Youth Regatta/NK-Splash. In de zomer werd hij 10e op het WK, onder barre weersomstandigheden: dagen met 32+ knopen wind, veel schade aan het materiaal en een sterk veld zorgden voor een -in zijn ogen- tegenvallend resultaat.

Het tweede deel van het zeilseizoen, dat direct na de zomervakantie weer van start gaat, begon Maurice voortvarend! Met een 1e plaats tijdens de United4-wedstrijden in Workum, zette hij de toon voor het najaar. Afgelopen weekeinde eindigde Maurice opnieuw op de 1e plaats tijdens de afsluitende United4-wedstrijden in Medemblik met bijna 500 deelnemers.

De United4Sailing-wedstrijden bestaan uit vier zeilweekeinden; twee vóór de zomer en twee ná de zomer. Deelnemers komen uit Nederland en de landen direct om ons heen. De meest constante, best presterende zeiler wint de klasse-prijs en mag zich de beste jaar-zeiler noemen. Op grond van de resultaten van het afgelopen jaar, werd Maurice met 6 punten in totaal (het gaat in de zeilerij immers om het minste aantal punten) Jaarkampioen 2017.

Na anderhalf jaar in de Splash zo’n beetje het hoogst haalbare in noordwest Europa. Zeilers tonen zo aan dat ze gedurende een jaar de meest constant presterende zeiler zijn, onder alle weersomstandigheden die je door het jaar hebt. En hiermee sluit hij zijn Splash-carrière af. Maurice stapt over naar de Laser Radiaal, de boot waarin Marit Bouwmeester Olympisch Kampioen is. Gezien de grootte van het veld, heeft de ICLA (Internationale Laser-klasse Associatie) wel Under 19- en Under 21-prijzen ingesteld voor de jongere zeilers. Omdat Maurice nu nog een jonge Radiaal-zeiler is, kan hij nog wel even vooruit!

Opnieuw blijkt de tweede ‘Z’ van de ZRZV niet voor niets in de naam te staan! De Westerveldse Kolk is met recht een kweekvijver voor watersport-talenten.

Foto’s en film

Corien Bruins Slot heeft nog een fotoalbum met archieffoto’s van Maurice online gezet. Je kunt het hier bekijken.
Ook is er hier nog een filmpje van Maurice te zien (de tweede jongen in het filmpje). Het filmpje is al meer dan 5000x bekeken.