Mastenbroek Marathon 2008

Gepubliceerd op 22 augustus 2008

Image Ook dit jaar staat de Mastenbroek Marathon weer op het programma. Dit jaar op zaterdag 20 september. Deze roeitocht wordt dit jaar al weer voor  de 8e keer gevaren.

Maar wat is de Mastenbroek Marathon en voor wie is deze tocht eigenlijk?

De tocht is een zogenaamde “roei toertocht met wedstrijdkarakter”. Dat is ingewikkeld voor: als je er een wedstrijd van wilt maken, dan mag dat; maar als je het recreatief wil aanpakken, is dat ook goed. Op die manier hopen we zoveel mogelijk roeiers een mooie tocht te bieden: ieder op z’n eigen nivo. Boten die mee kunnen doen: Wherries, C2- en C4-‘n.

Bovenstaande betekend dus ook dat  je echt geen toproeier hoeft te zijn om mee te kunnen doen.  Ook de enigszins  geoefende recreant kan deze tocht prima aan. Natuurlijk gaat de tocht over de IJssel, en dat vraagt wel enige ervaring. Maar bij slecht weer mijden we dit open water.

Het parkoers.

De tocht volgt grofweg het volgende traject: vanaf de Kolk, via de sluis bij Westenholte gaan we de IJssel op. Daar gaan we  – 11 kilometer  stroom mee! – naar Kampen. Via de Ganzensluis en de Goot, wordt ter hoogte van Genemuiden het Zwarte Water  weer bereikt. Daarvandaan wordt er weer naar de Kolk gevaren. Al met al is er dan zo’n 50 kilometer afgelegd.

Als je op de kaart kijkt, zie je dat je dan om de Polder Mastenbroek bent heen gevaren. Je hebt dan van een prachtig gevarieerd natuurgebied kunnen genieten.

Vanaf plm 5 Bft voert de tocht over een alternatief pakoers: vanaf de Kolk een “rondje stad”, via het Zwarte Water naar Genemuiden en dan weer terug naar de Kolk.

Waar vind je meer info?

Onder het tabje M’broek Marathon meer info. Daar staat meer gegevens over de route en kun je ook op een kaart zien hoe de route loopt. Ook staat er meer info over veiligheid en de voorbereiding.

Let op: Voor leden van de Zwolsche sluit de inschrijving iets eerder dan voor andere verenigingen.  Als je mee wilt doen kun je je tot uiterlijk 9 september inschrijven bij Henk de Bie.