Marathon Wedstrijden

Gepubliceerd op 20 maart 2014

Marathon Wedstrijden worden voornamelijk geroeid in gestuurde C-boten. Vanaf 2014 wordt het reglement aangepast om het klassement eerlijker en nog aantrekkelijker te maken. Wedstrijdklassement telt dan alleen voor C2 met correctiefactoren voor M/V en leeftijd.
De Prestatietochten kunnen ook in gestuurde wherry’s worden geroeid. Bij de wedstrijden gaat het uiteraard om de snelste tijd en bij de prestatie om het volbrengen van de tocht. Naast de ‘dagoverwinningen’ is er ook een Nationaal Marathon Wedstrijd Klassement en de stand van het NMWK.

Er zijn veel roeiverenigingen die een marathon organiseren en er aan deelnemen. Op de site van Marathonroeien en op die van de KNRB worden deze evenementen jaarlijks gepubliceerd. Binnen onze vereniging zijn er contactpersonen Marathonroeien en de KNRB heeft een werkgroep Marathonroeien waar ook contact mee op genomen kan worden.

Wanneer?
Het marathonseizoen begint in april met de Amstel Marathon bij de roeivereniging de Amstel te Amsterdam en sluit in oktober met de Nationale HORZOL Marathon bij de roeivereniging OSSA te Heerhugowaard. In juli/augustus is er een zomerstop.
Kijk op de marathonkalender van de KNRB of er iets van je gading bij zit