Lispeltuut aan de Beulakerwijde voor leden ZRZV

Gepubliceerd op 11 april 2017

Vanaf heden ligt er een Valk (De Lispeltuut) met motor van onze vereniging aan de Beulakerwijde.

Als je zeilbevoegd bent, kun je De Lispeltuut via het ZRZV afschrijfsysteem reserveren. (Je kunt ook 2 * 4 uur reserveren op één dag). Kun je door onvoorziene omstandigheden toch niet gaan terwijl je al gereserveerd hebt, vergeet dan niet je reservering te verwijderen zodat een andere zeiler alsnog kan reserveren.

Wil je een datum reserveren die meer dan 3 dagen vooruit ligt, stuur dan een mail naar zomerzeilen@zrzv.nl. Je mag de Lispeltuur max. 2 dagen achter elkaar reserveren. Er wordt een grote zelfredzaamheid en kennis verwacht van de Valk, ook in het omgaan met de motor.

Je hoeft niet te betalen voor het gebruik van De Lispeltuut, wel voor de benzine. 

Er wordt van je verwacht dat je de motor vol benzine achterlaat of, indien weinig gebruikt, enkele euro’s in “het” potje doneert. De motor heeft een 1:100 mengsmering, voor een 5 litertankje benzine moet je 50 ml olie toevoegen. De olie ligt in De Lispeltuut, de benzine moet je zelf halen.

De fok moet worden opgeruimd in het vooronder van de Lispeltuut. Is hij nat, hang hem dan te drogen over de balk in de loods, net voordat je bij De Lispeltuut bent. Het kan dat je de fok daar ook aantreft in plaats van in het vooronder, als je begint met zeilen. (I.t.t. eerdere berichten de fok dus niet bij ZRZV bewaren)

Heb je schade veroorzaakt, dan betaal je het eigen risico voor de collectieve verzekering waar de boot onder valt.

Eind mei of begin juni zal De Lispeltuut worden omgeruild voor De Notos (Valk)

Adres:
Jachthaven Heite, Beulakerweg 3, 7946 LX Wanneperveen, tel 0522-281295. Komende vanuit Zwartsluis, sla je op de Beulakerweg bij camping De Blauwe Hand linksaf, dan direct weer rechtsaf. Je kunt je auto parkeren voor de houten loodsen. Vervolgens loop je door de middelste loods, als je uit de loods komt ligt De Lispeltuut op de eerste plek aan de linkerkant. Er is ook een toiletgebouw, dit staat gezien vanaf de loods aan de andere kant van het woonhuis. Tevens is er een bushalte in de buurt.

Veel zeilplezier deze zomer op de Beulaker !

Groeten namens de zeilcommissie,

Ineke Bongers