Lingebokaal: Mariska en Sandra van de partij!

Gepubliceerd op 8 november 2015

LingebokaalDe Lingebokaal is inmiddels een “klassieker” voor ploegen die in het najaar (het leek wel zomer) een mooie achtervolgingsrace willen starten. En wel bij roeivereniging Leerdam en op de Linge met 150 startende ploegen.  Rustigaan oproeien en de bochten tussen het riet verkennen bij 18 graden op 7 november! Ontspannen, spanning opbouwen bij  de start en dan na het startsein gaan.

Het startverschil in de achtervolging is zo ongeveer 10 secondes. Het leuke is dat je dan veel ploegen in kan halen als je Mariska of Sandra heet. Wel goed sturen met al die bochten dan hoef je ongeveer 200 meter minder te roeien als degenen die dit minder goed kunnen. 

Mariska en Sandra durfden het aan om als Blauwvinger de Zwolsche eer hoog te houden. Mariska in de DV2x met Yvonne van Daventria en in een mixvier met Daventria. Sandra startte in de mix2x met Johan van Daventria. En natuurlijk ging het als een speer. Beide dames haalden alleen maar ploegen in.

Mariska “Chapeau” met een mooie derde plek in de DV2x en in de mixvier (2 heren & 2 dames) ging het zeker ook niet onverdienstelijk. Sandra en Johan gingen direct vanaf de start full power strak sturend, ploegen inhalend over het parcours. ZE kenden geen genade voor de tegenstand. En blik met 12 secondes voorsprong op nr 2 die toch gemiddeld 20 jaar jonger waren.  Of dit niet genoeg was stelden zij het baanrecord flink bij wat Sandra zelf stelde in 2014 op de Linge in de mix2x.

En dan wijn/bier/koffie met wat lekkers. De sfeer was super. Mariska en Sandra roepen de Zwolsche roeiers op om volgend jaar mee te gaan naar de Linge om eens te laten zien dat wij Zwollenaren nog veel meer power in huis hebben. “Dus gaan jullie mee in november 2016 naar de Lingebokaal?”

Sandra van Hees