Laatste zeilevenement van dit seizoen: vrij 29 okt. – ma 1 nov. 2010

Gepubliceerd op 25 september 2010

Image Op de Albatros meedoen met de Bontekoerace

Net als vorig jaar is er ook dit najaar weer de gelegenheid om met een ZRZV-groep mee te varen met een tjalk tijdens een mooi platbodemrace-weekend. 

 Onder leiding van onze eigen ZRZV schipper Ronald Swieringa gaan we op 30 en 31 oktober meedoen aan de "Bontekoerace" in Hoorn (www.bontekoerace.com). 

Deze race is voor veel charterschepen traditioneel de afsluiting van het vaarseizoen en mede daardoor een populair en gezellig evenement, waarbij het plezier in het samen zeilen voorop staat.

We zoeken daarom enthousiaste bemanningsleden met of zonder zeilervaring. Er wordt tijdens zo'n raceweekend natuurlijk een actieve inbreng van je verwacht bij het zeilen, maar er is ook genoeg tijd om achterover te leunen en van het water en het schouwspel te genieten. En 's avonds is er gelegenheid om deel te nemen aan de festiviteiten in Hoorn.

 

 

Dit jaar gaan we met een ander schip: de Albatros, een bijna 22 meter lange, recent verbouwde en goed uitgeruste tjalk die voor deze gelegenheid wordt geschipperd door Ronald Swieringa . 

Website: http://www.frisian-sailing.com/schepen/3/Albatros_Tjalk_Waddenzee_IJsselmeer_Friese_Meren

Thuishaven is Marken, vanwaar ze vaart als charterschip op IJsselmeer en Waddenzee. Voor deze gelegenheid zullen we vertrekken vanuit Lelystad.

Er is ruimte voor 14 passagiers die aan boord overnachten in kleine maar comfortabele 2 persoons hutten.

Het hele raceweekend bestaat uit vier dagen: Vrijdag 29 oktober wordt het schip van Lelystad naar Hoorn gezeild. Op zaterdag 30 en zondag 31 is er dan een wedstrijd van enkele uren met ongeveer 30 andere tjalken, klippers en botters op een uitgezette baan op het Markermeer. 's Avonds is er gelegenheid om Hoorn te verkennen en de andere bemanningen te ontmoeten.  

Maandag 1 november zeilen we terug naar Lelystad.  

Je kan alleen de zaterdag en zondag meegaan (op- en afstappen in Hoorn), maar het leukst is natuurlijk om mee te zeilen van en naar Lelystad. 

Er is ook een beperkte mogelijkheid om alleen overdag mee te gaan.  

 

 

 

De vaste kosten van het weekend zijn, afhankelijk van het aantal deelnemers, maximaal €140,=  (bijdrage boothuur, haven- en wedstrijdgelden).

Daarbij komen de kosten voor eten/drinken en transport.

 

Je kan je o pgeven bij: 

 

Inge de Groot en Maarten Klapwijk

groote.klap@planet.nl

inlichtingen: 038-3325815

 

Bij annulering na 18 oktober worden de deelnamekosten in rekening gebracht, tenzij je een vervanger hebt.