Kleding ZRZV

Gepubliceerd op 27 april 2007

Image Sinds enige tijd is een aantal mensen van onze vereniging bezig geweest met een nieuwe kledinglijn voor de roeiers en de zeilers. De eerste set kleding heeft inmiddels in de societeitsruimte gehangen. Daarbij heeft een lijst gelegen om commentaar op te schrijven.

Doelstelling

Het was de bedoeling om kleding voor het roeien en voor het zeilen te vinden. Daarnaast is er onderscheid gemaakt tussen kleding voor het ‘actieve werk op het water’ en het ‘(actieve) werk na het sporten’.

Voor het actieve roeiwerk hebben we inmiddels wat kledingstukken uitgezocht, dit heeft u inmiddels kunnen bekijken. De kleding was nog niet in de juiste kleurstelling (hiervoor hingen plaatjes naast het betreffende kledingstuk).
We hebben hier ook weer een scheiding moeten maken tussen de verplichte wedstrijdkleding en trainings- cq. oproeikleding.

Het huidige roeipakje blijft voorlopig het officiele wedstrijdtenue. Reden: we hebben nog teveel roeipakjes op voorraad liggen. In plaats van het pakje kan ook in een blauwe broek en wit shirt geroeid worden, mits het de juiste kleur en de juiste opdruk (shirt) heeft.
De witte shirts die we uitgezocht hebben geven nog een probleem: de damesshirts zijn erg klein en strak, de herenshirts zijn groot en ruim. Hier wordt nog een oplossing voor gezocht.
NB. In plaats van een korte broek kun je ook een pakje kopen: met het bovenstuk naar beneden (een beetje stoere roeier doet dat!) heb je ook een korte blauwe broek.

Tijdens wedstrijden maakt het niet uit wat je onder je pakje aan hebt. Dit mag pimpelpaars zijn. Alle ploegleden moeten echter hetzelfde onder het pakje aan hebben (dus dan allemaal een pimpelpaars shirt en gifgroene broek).

De kleding die we nu hebben uitgezocht is leuk, maar je moet je niet verplicht voelen om het te kopen. Tenslotte mag je onder je wedstrijdkleding ook een lange onderbroek van je opa aantrekken….

Wat hebben we uitgezocht

Turttle (beter bekend als bodywarmer): Dit is ideaal om je romp warm te houden, de rest wordt vaak toch wel warm. Ook goed om stijve rugspieren te voorkomen. Het rugpand is dan ook winddicht.
Lange tight (beter bekend als lange strakke roeibroek): Je kunt een dikke (winter) of een dunne broek kiezen.
Korte tight: Zie boven, maar dan kort (dunne broek).
Shirt lange mouw: spreekt voor zich.
Shirt korte mouw: spreekt voor zich.
Second layer: dunne fleece-achtige trui, met col met rits (voor het koudere weer of voor na het roeien).

Natuurlijk kunnen we aan deze lijn altijd items toevoegen.

Kleur

De basiskleuren blijven Zwolsch blauw met wit. Voor een zgn. steunkleur hebben wij rood gekozen. Dit geeft een ‘speels accent’ aan de kleding. Op de plaatjes kun je bekijken hoe dat eruit ziet. Voor de turttle wordt mogelijk toch gekozen voor een witte achterkant (bovenstuk), met een rood streepje. We hadden eerst voor een felle kleur gekozen (ivm. de veiligheid, maar dit slaat niet aan bij de leden ).

Nog meer?

Natuurlijk komt er nog meer in het ‘kledingpakket’. De lekkere slobbertrui mag niet vergeten worden, evenals de zeilkleding. Voor de zeilkleding is de kledingcommissie aangevuld met een zeiler.
Verder moet er gekeken worden naar lustrumkleding (trui, polo, etc.?)

Leverancier

Er is een groot aantal roeikledingleveranciers op de wereld. We hebben gekozen voor een Nederlandse firma. Dit is op het gebied van communicatie en levering een voordeel. De kleding komt uit dezelfde fabriek als Hunter (schaatskleding). De leverancier kan alle onderdelen van de kledinglijn, na bestelling via hun site, een aantal keren per jaar aan de roeiers leveren en betaling hoeft niet via de vereniging te gaan. Voor de ZRZV levert dit dus geen sores op.
Zie ook: www.truesport.nl

De kosten?

Een aantal leden vond de kleding te duur. In verhouding tot de kleding van bv. Liddle klopt dat ook. We kunnen echter niet inkopen via een dergelijke winkel, omdat deze kleding slechts tijdelijk in de collectie is en wij met onze kledinglijn graag jaren vooruit willen kunnen. Verder is de kwaliteit van wat wij aanbieden goed. Je hoeft minder kleren aan dan wanneer je katoenen shirts aan doen. De turttle is een zeer specifiek produkt (winddichte achterkant en korte rits).
Nogmaals: voel je niet verplicht om dit te kopen, maar bedenk wel: Goedkoop is vaak duurkoop!