Daarom is Kirsten het sporttalent in 2011!

Gepubliceerd op 3 januari 2012

Wat een successen in 2011!

* Hard, heel hard werken. Kirsten Lanz hield op de ledenvergadering van 25 november een verhaal over haar lange weg naar de zilveren WK-medaille in de JW4x, een uitstekende prestatie die nog niet eerder bij de Zwolsche was voorgekomen. Kirsten bedankte Willem-Jan van der Linde, Harriet van Ettekoven, Bea ten Brinke en Nico Rienks voor hun ondersteuning in de aanloop naar deze prestatie.

De vergadering benoemde Kirsten vervolgens onder luid applaus tot lid van verdienste van de vereniging wegens deze bijzondere prestatie in de roeisport.

* Ruim veertig Zwolse sportkampioenen hebben op woensdag 28 september hun naam bijgeschreven in het Gouden Sportboek van de gemeente. Zwolle houdt al jaren een eervol register bij van alle lokale sportkampioenen. Wie op nationaal niveau een gouden medaille wint of internationaal een podiumplaats behaalt, mag het Gouden Sportboek tekenen. Kirsten Lanz is Nederlands kampioen en tekende op 28 september het sportboek!

* In Eton hebben zaterdag 6 augustus de finales voor het WK voor junioren plaatsgevonden. Kirsten Lanz is samen met Ilse Paulis (Salland), Anne Fischer (De Hoop) en Karien Robbers (Die Leythe) tweede geworden in de meisjes dubbelvier (JW4x)!Het goud ging naar de dubbelvier van Duitsland, die de hele race op kop hadden gelegen. De Nederlandse meisjes hebben een deel van de race in vijfde positie gelegen. Met een hele goede eindsprint konden ze opschuiven naar het zilver.

* Kirsten Lanz heeft 2x BLIK gewonnen! Het was op de Koninklijke Holland beker op 25 en 26 juni op de Bosbaan net als in Zwolle een mooi roeiweer-weekend. De JW 4x met Kirsten op slag heeft in dat veld (met een iets teveel aan meisjeshaal) gewonnen en de tijd was, zoals de dames na de wedstrijd te horen kregen, niet helemaal wat de bondscaches gewenst hadden. Deze wedstrijd, net als de NK’s en München, is ook een criterium of het meisjeskernteam WK-finale of podium-waardig is.

In de JW 2x wonnen Kirsten en Anne Fischer (de Hoop) van Roos de Jong (Spaarne) en Charlotte de Groot (Tromp) die ook in het kernteam zitten.  Woensdag neemt de KNRB een besluit over de uitzending naar de WK in Engeland.

* Kirsten Lanz is er tijdens de ARB / NK  groot op 7 mei in geslaagd de Nederlandse titel bij de meisjes-18 dubbelvier op te eisen. Zij roeide samen met Ilse Paulis (Salland), Roos de Jong (Spaarne) en Anne Fischer (De Hoop) onbedreigd naar de finish. De dubbelvier was door de bondscoaches samengesteld om te testen voor het WK in Eton, later dit jaar. In welke samenstellingen de junioren zullen gaan starten is nog de vraag. Morgen roeit Kirsten samen met Ilse Paulis in de dubbeltwee. [update] Ook in dit nummer trokken Kirsten en Ilse de winst naar zich toe. In een spannende race bleven ze de Spaarne-Tromp-combinatie nipt voor.
in de meisjes-8 won Kirsten in een combinatieploeg haar derde Nationale titel.

Op de Internationale DRV-Junioren-Regatta München 2011 roeiden o.a. 24 juniormeisjes 6 skiff-voorwedstrijden die toegang gaven tot a-, b- of c-finales voor de eerste 3 skiffroeisters.

Kirsten Lanz roeide zaterdag haar voorwedstrijd tot de 1500m vooraan, de Zwitserse Adeline Seydoux had meer energie en zette Kirsten met 3 seconden verschil  in de b-finale. Ilse Paulis had een gunstiger loting en won met tempo 24 haar plek in de a-finale, en ’s middags verdiende Ilse de 1e plaats. De Zwitserse tegenstandster van Kirsten was, naar horen zeggen, nog niet hersteld van de zware ochtendwedstrijd en moest halverwege de a-finale opgeven.  Kirsten werd in de b-finale onbedreigd 1e met een derde a-finale tijd.

Zondag hebben Kirsten en Ilse in de 2x hun heat gewonnen met blik in een overall beste tijd. Nu gaat Kirsten haar centraal schriftelijk voorbereiden.

 

* Kirsten Lanz roeit bij de Hollandia NK kleine nummers op 24 april in het M18 1x veld in de halve finale naar een overwinning en in de finale tweede!. Het was een spannende wedstrijd die M18, en Kirsten is super blij met haar zilver en geniet nu nog na met haar vriendje Bart die NKgoud won..

 

* Kirsten Lanz wint op 1 april de skiffhead en heeft in de categorie Meisjes 18 de snelste tijd gevaren op de Amstel. De Skiffhead is dit jaar ook een selectiemoment voor de junioren, dus deze overwinning geeft hoop voor de toekomst (het WK voor junioren zal dit jaar op de Olympische roeibaan in Eton, nabij Londen gehouden worden.

 

* Kirsten Lanz kreeg op 5 februari bij het opstartfeest in februari een beker uitgereikt. Ze nam de Jeugdbokaal in ontvangst als beloning voor haar voortdurend hoge prestatieniveau en de stimulanz die daarvan uitgaat voor de jeugd van de Zwolsche.

 

* Tijdens de Ergohead op 22 januari in Amsterdm heeft Kirsten Lanz gewonnen bij de meisjes-18. Zij roeide 5255 meter in 20 minuten.