Katinka & Jaap blikken op de Ringvaartregatta

Gepubliceerd op 6 juni 2015

Je hebt marathonroeiers en 100 km non-stop roeiers. Ofwel de Ringvaartregatta: Leiden, Kagerplassen, Haarlemmerringvaart via Schiphol, Lisse, Kagerplassen, Leiden, Leidschendam naar Delft.
En dan wint De Jaap/Katinka mix in de dubbeltwee met 1 uur 10 minuten voorsprong op nummer 2 in hun mixveld!! En het ging zo goed, dat ze zelfs de allersnelste dubbeltwee waren. Een heren dubbeltwee kwam vijf minuten na hen als tweede over de finish. Dit mooie resultaat om trots op te zijn hebben ze gedaan met perfecte ondersteuning van de walploeg “Marina &Annemiek”.

Wie doet nu zo iets?
“Roeicracks met turbo conditie”. Twee ploegen durfden de uitdaging aan. Sandra in de skiff en Katinka & Jaap in de mix dubbeltwee.  Helaas werd Sandra een week van te voren gevloerd door een blessure en startte niet. En die baalde flink. Maar goed, wat in het vat zit verzuurd niet. Onze mix2x startte in alle vroegte met veel wind met als walploeg Marina & Annemiek.
En dan…

Koelbloedig lagen ze  ruim voor 7 uur bij de start. De wind was flink en met aanblik Kagerplassen, dan…..wordt het spannend of je niet tot je oren onder water zit. Het was dan ook de vraag, of er wel gestart kon worden. Het groene sein werd gegeven, nadat drie proefroeiers de oversteek waagden. Dus afzien in de hoge golven. Na de Kaag vielen veel ploegen dan ook terug.  Daar pakten Jaap & Katinka de voorsprong. Stoïcijns hebben ze in één tempo geroeid en bleef het er volgens de Walploeg er technisch prima uitzien. De Molenplas werd versierd met witte koppen! Een feest voor de turbo mix. Die gingen onverstoorbaar verder.
Marina en Annemiek hebben genoten van deze bijzondere regatta. Rond toerend in Jaap zijn auto om hem en Katinka op strak geplande momenten van de juiste sportdrankjes te voorzien.  “Een ieder moet het sfeertje eens meemaken en zeker bij Leidschendam”.

Niet alleen een BLIK met ruime voorsprong op alle andere tweetjes. Ook een 18e plek overal van de 140 startende ploegen. Menig acht en vier hebben ze achter zich gelaten.  Volgend jaar zijn ze vast weer van de partij voor een nieuwe uitdaging. Sandra schuift uiteraard ook aan. Wie durft dit als roeicrackploeg ook aan?
Eerst maar even bijkomen en komend weekend genieten van het NK groot. Daar strijden tweetjes en viertjes op het NK voor roeien op de bosbaan. De bekende 2km boor-aan-boord races met staande start.  Wordt vervolgd.

Sandra Schaap