Junioren wedstrijdroeiers

Gepubliceerd op 16 oktober 2009

ImageOp zaterdag 17 oktober is de eerste belangrijke wedstrijd voor de juniorenwedstrijdroeiers. Tijdens de Tromp Boatrace kunnen de meisjes en jongens zich meten met de rest va Nederland. Voor de Zwolsche komen Birgit, Elianne, Gishlaine, Kirsten en John het water op. Daarnaast komt een aantal veteranen in actie. 

link naar de TBR

De nieuwe lichting junioren is in aantocht. Zij roeiden enkele weken geleden hun eerste race (de Eemhead). Tom Schwantje schreef hier een verslag van. Klik op "lees meer" om dit verslag te zien!

Zaterdag 26 september roeiden de beginnende wedstrijdroeiers in Amersfoort hun eerste wedstrijd, de Eemhead. Wel vroeg opstaan omdat we om 7 uur vertrokken, en de botenwagen al om kwart voor zeven. Bij aankomst meteen de boten aanriggeren en even rondkijken op het botenterrein.
Om half elf startte de eerste ZRZV-dubbel met Tanja en Annelotte in de Kilian als eerste in hun startveld en daarna de dubbel van Femke en Mirjam in de Jansen en Jansen op de vier kilometer. Beide dubbels hebben een goede tijd neergezet voor een eerste wedstrijd.
Daarna werden de boten afgeriggerd en werden de skiffs weer aangeriggerd en konden we gaan wachten tot de skiffs het water in mochten, maar gelukkig was het de hele dag lekker warm en was er een erg goede sfeer, om  kwart over drie mochten de skiffeurs voor de twee kilometer, Morvenna in de Suske, Philip in de Dodaars en Tom in de Wulp, gaan oproeien, ook kon Jaap gaan oproeien in zijn eigen boot. Als eerst startte Jaap voor de 8 kilometer en hierna Morvenna voor de 2 kilometer. Toen startte Philip en hierna Tom, ook in deze groep werden erg goede tijden geroeid. Toen alle boten terug waren en gefinisht konden ze worden afgeriggerd en op de botenwagen gelegd.
Eenmaal terug op de vereniging hoefden alleen de boten nog te worden afgeriggerd en hierna konden we, zo rond 6 uur, weer naar huis.
Het was een erg leuke dag en dankzij onze coaches, Albert en Jaap, liep alles erg goed en kregen we de nodige fysieke steun, die in de boot ook erg hard nodig is.

Tom Schwantje