Junioren roeien

Gepubliceerd op 5 oktober 2012

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Lijkt de roeisport wel iets voor jou? Kom dan eens een kijkje nemen bij de Jeugd & Junioren op de ZRZV!

Iedere zaterdag van 11.00 tot 12.30 is er een grote groep junioren bezig met roeien. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier en niveau. Zo kun je actief trainen voor wedstrijden (nationaal) of competities (regionaal), maar ook trainen voor onderlinge competities of juist voor de teamspirit!

Roeiseizoen

Het roeiseizoen loopt van zomervakantie tot zomervakantie. In de maanden september en maart kunnen je je aanmelden. Aan het eind van deze maanden worden de ploegen ingedeeld op ervaring en ambitie. Indeling roeiseizoen.

Een roeiseizoen heeft de volgende (algemene) indeling:

september trainen voor een nieuw te behalen examen   (skiff of ploeg)
indelen van ploegen voor de winterperiode
oktober t/m februari trainen in ploegen, bijv. voor de WinterCompetitie (ZRZV)
maart ploegen herindelen op ervaring en ambitie
april t/m juni trainen in teams voor juniorencompetitie   (http://klassementen.knrb.nl/juniorencompetitie/)
trainen voor evenementen

Iedere training wordt gegeven door (minimaal) twee coaches. De training kent een techniekdeel en een specifiek deel, afhankelijk van je ambities. In de winter wordt er doorgetraind op het water (als het niet vriest) of op het land met ergometer- of hardlooptrainingen. In het roeiseizoen wordt er rekening gehouden met vakanties, waardoor trainingen kunnen vervallen.

Andere roeiactiviteiten 

Je kunt roeien op de vereniging, je kunt je actief worden in het BVJ, maar er is nog meer! Sinds een paar jaar helpen wij mee met grote roei-evenementen in Nederland, zoals de Internationale Koninklijke Holland Beker, World Cups en World Under 23 Rowing. We hebben bijv. geassisteerd bij het klokken van tussentijden of het vasthouden van roeiboten bij de start. Lijkt dat je (ook) leuk? Wij zijn van de partij!

Voorbereiding op studentenroeien

Om de doorstroming naar het studentenroeien vloeiender te laten verlopen zijn we gestart met een ‘boordgroep’. Deze bestaat vooral uit junioren van 16 t/m 18 jaar. We zullen zien of dit in de volgende roeiseizoenen voortgezet kan worden.

Interesse? Ben je geïnteresseerd geraakt in roeien? Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Nienke Hielkema, Commissaris Jeugd & Junioren, via e-mail jeugdenjunioren@zrzv.nl.