Junioren naar de Passiebloem

Gepubliceerd op 20 mei 2016

Op zaterdag 14 mei roeiden we dan eindelijk met de jeugd naar molen De Passiebloem. Deze tocht was al een keer uitgesteld vanwege hoog water.

Het waaide die dag behoorlijk, maar gelukkig was er geen vaarverbod. Dus we gingen met twee C4-tjes met jeugd op weg naar de molen. Onderweg werd er een paar keer geoefend met de lage smalle brug. In de stad was het vrij eenvoudig via de Thorbeckegracht naar de Filosofenallee. Wel was het daar voorzichtig manoeuvreren langs de woonarken.

 

Toen kwam het leukste van het varen: een keer echt een lage brug. We hebben eerst even verkend of de boot eronderdoor kon en toen gingen we met een klein aanloopje onder de brug door. Bij de molen werden we ontvangen door Jan Upmeyer voor een rondleiding door de molen en door Kilian voor een pannenkoek, die ook door Wouter werd gebakken.

Na de versterking van de pannenkoek en uitleg over de molen, in een korte versie, zijn we weer teruggeroeid. De wind was behoorlijk veel sterker geworden, dus dat werd stevig doorroeien zonder rustpauzes op het Zwarte Water. Eenmaal op de kolk was het voorzichtig aanleggen met deze wind. Daarna een kop het thee om weer warm te worden.

het was een zeer geslaagde tocht die zeker voor herhaling vatbaar is.

Nienke Hielkema