Jochem op de Coupe de la Jeunesse

Gepubliceerd op 31 juli 2023

Op 9 juli kwalificeerde Jochem Wijnands zich met zijn maat Julian Hogenkamp van de Asser Roei Club (ARC) voor de Coupe de la Jeunesse, een groot Europees roeitoernooi voor junioren waar 16 landen aan deelnemen. Dit vond plaats op de Bosbaan op 29 en 30 juli.

Na de kwalificatie was er nog bijna 3 weken om de snelheid verder te verhogen. Dat lukte goed, ze waren er klaar voor: strak roeien met goede tijden. Echter: op de dag van vertrek bleek het mis. Jochem ziek. Het was nog niet duidelijk of er überhaupt wel gestart kon worden.

Toch zaten de heren de zaterdagochtend van de eerste wedstrijddag weer samen in de boot en kwamen in de finale terecht. Op slechts 2 bananen werd de finale geroeid en werden ze 6e. Zondag was de koek echt helemaal op.

Al met al was het een mooi traject van 7 weken groeien met aan het einde een snelcursus ‘omgaan met tegenslag’. Graag hadden ze tijdens het toetje van dit traject de kers op de taart gezet. Schrale troost was dat het bereiken van de eerste 4 plaatsen nagenoeg onmogelijk was. Ze zijn een bijzondere ervaring rijker en kijken toch met veel plezier naar dit traject terug.