Jobke gaat het ijs op tegen taaislijmziekte

Gepubliceerd op 15 november 2017

Heb jij Skaty al zien staan op de bar van ons verenigingsgebouw? Skaty is de mascotte van Skate4Air, een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Op 10 februari 2018 ga ik samen met ca. 60 andere Skate4Air-deelnemers van zonsopkomst tot zonsondergang in Zweden schaatsen om geld op te halen voor dit goede doel.
Draag jij ook bij aan deze sponsoractie?

Eén van de manieren om dit goede doel te sponsoren is door de aanschaf van Skaty (€ 10 per stuk). Wil jij ook zo’n schattige knuffelpinguin? Vul dan je naam en adres en het gewenste aantal in op de inschrijflijst. Deze vind je op de bar en aan het prikbord. Ik zorg dan dat de bestelling z.s.m. bij je terecht komt.

Je kunt op deze inschrijflijst ook aangeven of je loten wilt kopen voor de Skate4Air-loterij. De trekking van deze loterij vindt plaats eind februari 2018. Prijzen die daar o.a. te winnen zijn: twee kaartjes voor een wedstrijd van Manchester, een set nieuwe Viking schaatsen, avondjes uit en kortingsbonnen voor allerhande uitjes. Prijs per lot €5.

Natuurlijk is direct geld doneren ook een optie. Ga daarvoor naar www.skate4air.nl/actie/jobke-middelkamp. En wil je sponsoren namens jouw bedrijf? Dan bied ik een plekje op mijn schaatsjack voor het bedrijfslogo. Uiteraard tegen een mooi sponsorbedrag!

Taaislijmziekte, een slopende ziekte, waarbij je spijsverterings- en ademhalingsproblemen krijgt, die steeds erger worden en tot een vroege dood leiden. De ziekte is (vooralsnog) niet te genezen. Onderzoek draagt bij aan een beter en zelfs langer leven van de jonge mensen, die aan deze erfelijke ziekte lijden. Ik hoop van harte dat vele roeiers van de ZRZV en vele anderen mij of één van de andere deelnemers zullen sponsoren zodat we met de Skate4Air Daylight Challenge veel geld ophalen voor onderzoek naar betere medicijnen of zelfs een oplossing tegen taaislijmziekte.

Draag jij ook bij?

Hartelijk dank!

Jobke Middelkamp