Jeugd-Twee en Skiffhead: Sander en René slepen blik binnen!

Gepubliceerd op 6 april 2017

“Wat lag de Amstel weer vol met skiffjes en tweetjes overal uit den lande.” Iedereen had er zin in, van jong tot oud. Zaterdag wat fris en regenachtig. Zondag meer wind vergezeld van een zonnetje. Prima omstandigheden om de boot eens flink aan te trappen.

Zaterdag: Jeugd- en Tweehead

Op zaterdag beten Bente & Misa de spits af tijdens de jeugdhead. Zij startten in het m162x veld en roeiden 2,5 km. Zij eindigden met een strak gestuurde race in het middenveld (9e van de 18). De senioren en veterane roeiers in de dubbeltweeën moesten langer aan de bak: 7,5 km. Met in de hoofdrol Sander en René (V2x). Je kunt er niet omheen; als een strak geolied duo roeiden zij iedereen aan flarden.

Als nieuw koppel startten zij achterin het veld en al zigzaggend (niet alle ploegen snappen dat je aan de kant moet wanneer je wordt ingelopen) haalden zij zeker 15 ploegen in. En dat leverde een dikke winst op. Niet alleen winnaar van hun veld, maar overall ook van de 40 deelnemende V2x ploegen. En het gat wat zij sloegen naar nummer 2 bedroeg een halve minuut: Chapaeu!! Volgens jaar zien we hen weer aan de start en mogen zij als eerste starten. Dus dan vrij baan………..

Bij de dames gingen Laura & Lianne en Fenny & Gerdien van start. Beiden in hetzelfde veld (D2x). Dit leverde een 4e en een 5e plek op binnen een veld van 6 deelnemers. Laura en Lianne waren licht en lieten zien dat ze goed meedoen in het zware dames veld. Waarbij nr. 2 t/m 4 binnen 2 secondes van elkaar eindigden. Wie weet zien we Lianne en Laura nogmaals samen varen. Gerdien & Fenny verschijnen dit seizoen met regelmaat samen aan de start.

Zondag: Skiffhead

En jawel….7,5 km over de Amstel kronkelen. Dit deden acht Zwolse skiffeurs. Onze jongste deelnemer, Jasper, startte in het j181x veld. Een gedegen en goed gevaren race in een zwaar veld. Een 12e plek van de 36 deelnemers is een prima plek aan de bovenkant. Op naar een mooi roeiseizoen.

De veterane roeiers René (VB1x), Bram (VC1x), Jan (VC1x) , Jaap (VF1x) & Helena (DV1x) gingen ook van start in verschillende leeftijdscategorieën. Dan zie je dat met regelmaat skiffen op het Zwarte water de bootjes soepel vooruit bewegen door het water met in hun eigen leeftijdscategorie een prima resultaat:
– René: 2e van de 16 (VB1x)
– Jan Heerschop: 14e van de 25 (VC1x)
– Bram: 24e van de 25 (VC1x)
– Jaap: 8e van de 15 (VF1x)
– Helena: 4e van de 5 (DVB1x)
Bram weet het goed te verwoorden “188 heren veterane roeiers die van start gingen en dan is het steady stay in een mooi tempo achteraan startend in het veld wel een wat eenzame strijd”. En Bram, dit deed je prima! Wie van de Zwollenaren starten ook volgend jaar in de skiffhead?

Lonneke en Anna geen veterane dames, maar senioren die in het dames beginnelingenveld startten:
– Anna: 3e van de 8
– Lonneke: 6e van de 8

Sandra van Hees