Jeugd-Twee en Skiff head: Zwolsche kracht

Gepubliceerd op 6 april 2016

Tijdens het weekend van 2 en 3 april werd de laatste lange afstandswedstrijd op de Amstel gehouden. Met pracht weer. Heerlijke temperaturen, wind en stroom mee tijdens de race. Dat geeft het ‘Wow-gevoel: wedstrijdroeien is gaaf.’

Net als de weekenden ervoor kwam De Zwolsche met een goed gevulde botenwagen aan bij Poseidon. Op zaterdag de Jeugd- en Tweehead en op zondag de Skiffhead. Dit jaar opvallend veel debutanten bij de junioren en de dames veterane skiff. (Meer foto’s onderaan dit artikel.)

De Junioren
Op zaterdag beten de junioren de spits af. In alle vroegte (de vogels beginnen net de fluiten) rolt de botenwagen naar Amsterdam. Gewapend met sleuteltje 10 en 13 riggeren de junioren hun boot op om vervolgens 2,5 km hard te roeien. Allen hebben netjes geroeid en goed gestuurd. En wel in de volgende nummers:
– Fleur en Bente in de m16 2x;
– Misa en Sofie in de m18 2x. Net als Isabel met een meisje van de Maastrichtse;
– Nick en Fedde & Matti en Alex in het j18 2x veld;
– Kaitlin/Lise/Esmee/Nina met stuur Sofie in het m16 4* veld. Net als Misa/Bente/Fleur en twee meiden van de Maastrichtse.

En het was volgens de junioren ‘Geweldig, het ging snel, een 9 waard, volgend jaar weer…’

De veteranen gingen van start op de Twee- en Skiffhead
Als vertrouwd terugkomend duo de Dijkjes (Ruben en Roderick). In het koningsnummer V2- haalden zij een nette 6e plek in een goed gevuld A-veld (27-34 jaar). Liesbeth en Janna kozen voor de DV2x. Strak in tempo 29 voeren zij over de Amstel. Sturen kon beter, aldus de dames. Maar met een 2e plek in het B-veld ben je toch dik tevree. In 2017 zijn zij uiteraard weer van de partij.

Op zondag de Skiffhead. Maaike en Helena maakten met dit stralend mooie weer hun Skiffhead debuut. Hun doel was: boot heel houden en halverwege het veld eindigen. Beide doelen zijn ruimschoots behaald. Een fantastische ervaring en kans om ons te meten andere roeisters. En Hoe. Maaike als licht gewicht in het LDVA (27-34 jaar) veld een prachtige 3e plaats. Helena een 5e plek in het DVB veld. Chapeau dames! Jullie doen mee.

Sander, Jan en Jaap startten met heel veel mede veterane roeiers. Sander startte wel, maar was niet fit en moest helaas afhaken. Jan, genietend in het blauwe skiffje, liet zich sturend niet gek maken en werd in het C-veld (43-49 jaar) 7e. Jaap heeft vele malen de skiffhead gevaren en liet zien hoe de Amstel strak bevaren kan worden. In zijn veld werd hij 8e. Ook de heren hebben laten zien dat de blauwvingers ook in het westen van het land prima kunnen roeien. Wie start er volgend jaar ook in het V1x veld?

Komend weekend staat de Weerribben Marathon op de agenda. Wat meer kilometers varen en dit kent andere tactieken. Nieuwsgierig? Kom kijken of surf volgende week naar de Zwolsche site.

Sandra van Hees