Jelmer naar junioren WK!

Gepubliceerd op 29 juni 2022

Afgelopen weekend hing het erom. Op de Koninklijke Holland Beker (KHB), moesten de junioren die naar het WK wilden zich nog éénmaal laten zien in de skiff. Ook de ZRZV had een kandidaat: Jelmer. Op de ranglijst stond hij ongeveer 10e, net wel / net niet bij de groep. Het weekend bestond uit 4 wedstrijden: zaterdag voorwedstrijd en kwartfinale, zondag halve finale (indien bij de beste 12) en een finale.

De eerste wedstrijd was goed, nog niet super. Daarna ging elke wedstrijd beter, constante snelle starts en een strakke baansnelheid. Hij verbaasde zichzelf. Uiteindelijk werd hij 4e, 2e van Nederland (er zaten nog 2 buitenlanders voor). Een echt superknap resultaat.

Daarna was het afwachten wat de bondscoach met de gegevens zou doen. Gelukkig telde deze KHB-wedstrijd goed mee. Jelmer kan zich voorbereiden op het WK junioren eind juli in Varese. Hij vaart in een combinatieploeg met jongens van 4 verschillende verenigingen in een 4x-.

Dat alles mee moet zitten zien we aan Jochem. Hij was in de strijd voor de Coupe. Hij had de pech met een blindedarmontsteking en dus operatie te moeten afhaken: 4 weken niet sporten in dit deel van het seizoen is funest. Nieuwe kansen volgend jaar.