Jasper aan de bak op de Coupe de la Jeunesse in België

Gepubliceerd op 2 augustus 2017

Vorig jaar straalde Celine op de Coupe met een mooie prestatie in de skiff. Dit jaar volgde Jasper. En ditmaal in een dubbel-vier zonder. Samen met Thijs & Lucas van Tromp en Lodewijk van Willem3. Op de Koninklijke Hollandbeker lieten ze zien dat ze Coupewaardig waren. De Coupe is een wedstrijd waar juniorroeiers ervaring op kunnen doen met internationale wedstrijden. De organisatie bestaat uit twaalf landen en ieder jaar wordt de wedstrijd in een ander land gehouden. Ditmaal Hazewinkel in België.

In de weken tussen de Koninklijke Hollandbeker en de Coupe de Jeunesse hebben de vier mannen onder leiding van Tim Heijbroek (Willem3) getraind bij Tromp en op de Bosbaan om de maximale snelheid in de vier te vinden. Voor Jasper dagelijks op en neer vanuit onze mooie Hanzestad.

De weersomstandigheden tijdens de trainingen in Nederland wisselden en dit kwam goed van pas op de Coupe. Wind, zon en regen waren de omstandigheden.

Op vrijdag nog lekker trainen om te wennen aan het roeiwater. En dan zaterdag de eerste wedstrijddag. Voor de JM 4X waren er elf inschrijvingen, de eerste drie van iedere voorwedstrijd gaan door naar de A-finale, de overige naar de B-finale. In de finale mogen zes roeisters starten.
Na een spannende voorwedstrijd van start tot finish werden de heren derde en dus door naar de A-finale. Alle A-finaleploegen liggen dicht bij elkaar qua tijd en dit bleek ook ’s middags. Een 5e plek met hard strijden was het resultaat. Chapeau, het maximale eruit gehaald.

Zondag in alle vroegte weer aan de start. Omdat alle ploegen zo dicht bij elkaar lagen, weer spannend. Ditmaal net iets tekort en een start in de B-finale.

Een mooie Coupe, ook voor Jasper en zijn maten!

Sandra van Hees