Jan Upmeyerbokaal

Gepubliceerd op 8 november 2016

Het heeft het bestuur verheugd om tijdens de Snerttocht van de Dinsdagochtenddames de Jan Upmeyerbokaal uit te reiken aan Marjan van der Kolk. Marjan is al jaren de trouwe steun en toeverlaat van de dames. Zij verzorgt de koffie, de thee en de versnaperingen tijdens de roeiochtend en regelt voor de traditionele tochten aan het begin en het eind van het seizoen de soep.

Dinsdagmiddag 8 november, voordat de snert werd opgediend, werd zij in het zonnetje gezet door voorzitter Iwan Phillipsen die haar de bokaal overhandigde. Hij sprak zijn waardering namens de vereniging uit voor het jarenlange verenigingswerk dat zij verricht voor de ZRZV. Jan Upmeyer bracht ook zijn felicitaties en vertelde hoe de bokaal in het leven is geroepen.

Daarna speelde een orkestje van de dinsdagochtenddames haar toe en werd de middag besloten met een zelfgemaakt lied. Toen was het tijd voor snert, roggebrood met spek en witte wijn. Uiteindelijk ging Marjan nog met de pan snert rond om degenen die dat wilden een tweede kopje in te scheppen.