J162x en DV4* blikken tijdens Tromp!

Gepubliceerd op 19 oktober 2015

Afgelopen weekend startten de Blauwvingerploegen in Hilversum. En het moet gezegd worden: allen hadden weinig tijd nodig om de 5,3 km af te leggen tijdens de Trompboatrace. Bijna alle ploegen waren dan ook tevreden, en terecht. Hierbij een bijpassend kort verslag.

Tromp: een achtervolgingsrace met startverschillen, regenachtig, lang wachten bij de voorstart, prachtig water, beetje niet noemenswaardige tegenwind, en een zee van roeiers (bijna 700 deelnemers).

Er werd geblikt in goed gevulde velden door, jawel, Jasper en roeimaatje Jurjen van de Hunze in de j16 dubbeltwee. Strakke race en na 2 km wisten ze al dat ze blikwaardig waren. Dat ze dit met 45 seconden voorsprong deden op nummer 2, was toch een verrassing. Chapeau jongens! Dit beloofd wat. Complimenten voor coaches Albert en Frank (De Hunze).

De DV4* met juniorstuur Nick zorgde ervoor dat Esther, Marjolijn, Jeanette en Sandra hard roeiden. Vanaf de eerste haal tot de laatste een aanmoediging. In een strakke lijn sturend werden de andere boten opzij gejaagd tijdens het inhalen. Dit leverde mooi een scherp blik op in het DV4B* veld met 25 secondes voorsprong op nummer 2.

En hoe deden de andere ploegen het van de Zwolsche?

  • VB1X: René een 2e plaats
  • VC1x: Sander een 3e plaats
  • D2-: Martine in combi met Nereus een 6e plaats
  • D1x: Laura precies in het midden van alle deelnemers
  • H1x: John een goede race. Precies wat hij wilde.
  • VB2x: Herman en Ruben een 3e plaats
  • M162x: Isabel met roeimaatje van Alphen ook precies in het midden van hun veld

Dus weer een goed Zwolsche gevoel. Op naar de Novembervieren over twee weken! Dus schrijf je in of kom aanmoedigen. Inschrijven kan nog tot 24 oktober.

Sandra van Hees