Internationale roeiwedstrijd Gent

Gepubliceerd op 12 mei 2012

Afgelopen weekeinde is een grote groep wedstrijd junioren met begeleiders (12 roeiers en 5 coaches) naar de 93e internatonale wedstrijd in gent geweest, het is met recht een internationale wedstrijd met deelnemers uit o.a. Zuid Afrika, Israël, Argentinië, Frankrijk, Engeland etc.

Vanwege de vakantie konden we vrijdag al op tijd naar Gent om nog een keer te trainen en de tenten op tijd op te zetten. Nadat de training klaar was zijn de tenten opgezet en hebben we voor de tenten gegeten. Na de onvermijdelijke afwas (deze gaat snel als je dat met 8 man tegelijk doet, het binnen 10 minuten) zijn er tot het slapen gaan nog verschillende spelletjes gespeeld.

Zaterdag konden we uitslapen tot 8 uur (in Nederland moeten we soms om 6 uur vertrekken, dus 5 uur opstaan, om op tijd voor de start te zijn) en is er de hele dag naar kunnen gepresteerd. Dit resulteerde er in dat Martine van den Boomgaard het gecombineerd meisjes 15/18 veld in de skiff 1x won, dit met tegenstand van 43 ploegen. Marjolein Visser behaalde in combinatie met Gouda een 2e plaats in M14 2x op slechts 4 honderdste van de winnaar, en dat terwijl ze voor het eerst met elkaar roeiden. Tom en Philip haalden in Combinatie met de Amsterdamse vereniging RIC een mooie 4e plaats in de 4x- in veld van 30 boten. Ook de rest van de ploegen hebben mooie resultaten. ’s Avonds hebben in het restaurant van camping gegeten, de bij het eten gebruikte placemats zijn tijdens het eten getest op vliegbaarheid, afhankelijk van de vouwer konden sommige gecontroleerd vliegen en andere wat minder. Niet waar Marjolein ?  Op zondag moesten we eerder op staan om de tenten af te breken en de bus in te pakken voor de terug reis. Ook op zondag zijn mooie prestaties geleverd. Marjolein is in het M14 1x veld 2e geworden in en veld van 60 roeisters, Martine werd 5e in het meisjes 15/16 skiff veld, Philip 4e in het J15/16 veld met bijna 80 tegenstanders. Na de laatste wedstrijd was het snel boten opladen en terug naar Zwolle, al met al een gezellig weekeinde met goede prestaties.