International Genth May Regatta

Gepubliceerd op 13 mei 2015

…ofwel de vertrouwde Wedstrijden in Gent waar de junioren van de Zwolsche al een aantal jaren starten onder begeleiding van hun coaches. De afgelopen jaren vertrok de grote botenwagen goed gevuld met boten voor een grote groep junioren. Afgelopen vrijdag vertrok Jaap met een kleine botenwagen naar de zuiderburen samen met Celine en Jasper. Albert schoof zaterdag aan.

Overnachten? Dit jaar in de Hostel van roeivereniging Gent! Weer eens wat anders….. En dan zaterdag en zondag aan de bak. En de dame en heer hebben het goed gedaan in het Internationale veld.“Wat een hoeveelheid botenwagens en juniorroeiers bij elkaar. Wel wat anders dan in Nederland. Alles gaat anders qua oproeien, wachten…dat was op zaterdag wel erg lang“, aldus Jasper

Zaterdag was de eerste dag van alweer de  96e regatta in Gent. Niet te koud, wat wind, maar al met al prima. Jasper (15) en Celine (17) startten in het combineerde veld (15 t/m 18 jaar). Dit leverde Celine een 6e plek van de 26e startende dames. Jasper als benjamin een 27e plek van de 53 heren. Dit laatste is een prima resultaat in het veld met de  jongens van 18 jaar. Zondag roeide hij in zijn eigen veld J161x. De 2 km liep beter dan zaterdag en een 8e (van de 32 jongens) was het resultaat. Celine wist nog een plaatsje te stijgen en werd 5e  in haar veld (M181x) met 18 fanatieke junioren dames. De zondag werd feestelijk afgesloten met een mooie overwinning in het M182x veld door Celine in de combinatie met Fieke Verhaaf van Cornelis Tromp. Geen medaille, maar een beker. Chapeau!

Goed gekleurd van de zon en een internationale ervaring rijker, kijken Celine en Jasper terug op een mooi weekend. Met uiteraard hun trotse coaches. Gent 2016 `We noteren het vast in de agenda`.
En vrijdag alweer het volgende roei evenement voor de Zwollenaren. De vertrouwde Elfsteden Roeimarathon. Aanstaande  vrijdag om 20:00 gaat deze van start in de Prinsentuin te Leeuwarden. Absoluut de moeite waard om dit eens mee te maken. Kom gerust kijken en moedig de 5 ploegen met Blauwvingers aan boord aan.