Internationaal debuut op WR Masters Regatta

Gepubliceerd op 12 september 2016

World Rowing Masters Regatta: het klinkt groot. Nou, dat is het ook. Ruim 2700 roeiers van over de hele wereld streden van 8 t/m 11 september in verschillende nummers en combinaties op de 1000 meter in Bagsvaerd in Denemarken.

Wij, Maaike Hibma en Helena Nilsson, hebben ons Internationale debuut gemaakt in de 1x, 2x. Daarnaast roeiden we in de mix 4x met 2 senior Japanse heren.

Super trots en tevreden zijn we met onze stabiele derde plaats. Het starten en sturen in de baan is wennen. Dit evenement motiveert ons enorm om verder te trainen en te kijken wat we kunnen bereiken op de korte afstand.

Wat we niet moeten vergeten is de kracht van onze coach, Ria van Duin, en supporter Henriƫt Veen, die hun longen uit hun lijf geschreeuwd hebben, duidelijk hoorbaar op het water en menigeen op de tribune met piepende oren achterlatend.

We kijken terug op een prachtig roeievenement waarbij we hebben genoten van zonnig weer, een ontspannen sfeer met vele Internationale roeiers, Kopenhagen en een fantastische maaltijd bij onze roeicollega’s van Thyro, Geertje Klok c s., op de camping. Zij hebben ook onze boten getransporteerd en leerden ons wijze lessen over wedstijdvoorbereiding en botenvervoer.
Geertje en Johan, ontzettend bedankt voor dit alles!!