Instructeurs jeugdzeilen gezocht (m/v)

Gepubliceerd op 19 januari 2017

Vorig jaar hebben we een grote groep kinderen laten kennis maken met het zeilen. Voor de kinderen is dat een fantastische ervaring. Voor de begeleiders is het altijd prachtig om te zien hoe de kinderen genieten en hoe snel zij dingen oppakken.

We zijn begonnen met een groep van 23 kinderen, in leeftijd variërend tussen de 8 en 14 jaar. De jongste kinderen zeilen in een Optimistje, de iets gevorderden in een Laser Pico en de meest ervaren deelnemers in de Wayfarer. De jongste kinderen krijgen aan het eind van het seizoen als erkenning een ‘ZRZV-brevet’.

Wij stellen ons niet tot doel de kinderen op te leiden tot een diploma, maar willen dat zij met plezier kennis maken met boot, wind en water.

Alles gaat in een heel ontspannen sfeer, waar veiligheid centraal staat. Er zijn 15 lessen op de zaterdagmiddag en dit vindt altijd plaats op de kolk. In de schoolvakanties wordt geen les gegeven.
De vloot voldoet goed en bestaat uit acht optimistjes, drie Laser Pico’s en één Wayfarer. Als dat nodig is kunnen we nog een volksboot inzetten.

Ons probleem
Het probleem bij het jeugdzeilen zit in de begeleiding: vijftien zaterdagmiddagen vrijmaken in de zomer is niet voor iedereen weggelegd. Daarom gaan wij ervan uit dat een instructeur om de week aanwezig kan zijn. Voor elke instructie zijn ongeveer vijf begeleiders nodig, waardoor we in totaal ongeveer tien vrijwilligers nodig hebben. Op dit moment hebben zich al drie aangemeld die volledig inzetbaar zijn en drie die af en toe kunnen helpen, maar zich niet kunnen binden.

Onze vraag
Wie wil helpen met het begeleiden van de kinderen bij het jeugdzeilen? Het is een hele leuke activiteit. Belangrijk is dat je een goed humeur meeneemt; van zeilen weten we allemaal wel genoeg.

Reacties graag naar jeugdzeilen@zrzv.nl.

Bert Fikkers