KiKaRoW Rondje NL

Gepubliceerd op 8 april 2017

Oproep namens KiKaRoW RondjeNL:

KiKaRoW bracht in 2005 ruim € 285.000,00 (netto) op voor het bestrijden van kanker bij kinderen. We vinden het hoog tijd om opnieuw de riemen bij elkaar te halen voor KiKa en de bestrijding van kanker bij kinderen. Ons voornemen is om in het licht van de realisatie van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie een substantiële bijdrage voor dit belangrijke ziekenhuis op te brengen. Dat willen we samen doen met heel roeiend Nederland: we nodigen daarom alle roeiverenigingen uit om in 2018 een actie voor KiKa te organiseren.

Om onze actie kracht bij te zetten willen wij een ‘Rondje Nederland’ roeien in dezelfde boot als waar KikaRoW in 2005 de Noordzee heeft bedwongen (“The Vin”). De bemanning van The Vin zal bestaan uit onder andere Olympische roeiers en ex-kinderkankerpatiënten. Het RondjeNL zal plaats vinden in het voorjaar van 2018. Verdeeld over meerdere weekenden zal de route in etappes worden afgelegd. Voor het uitvoeren van dit plan is de inzet van roeiverenigingen hard nodig. Dit kan op allerlei verschillende manieren: ondersteunen bij de promotie voor het landelijke initiatief, het opleiden van (onervaren) roeiers, het delen van kennis van het lokale roeiwater bij het uitzetten van de exacte route, enzovoort. Maar naast de ondersteuning voor het RondjeNL hopen we dus dat zo veel mogelijk verenigingen acties zullen opzetten die financieel kunnen bijdragen aan de opbrengst voor de strijd tegen kinderkanker.

Via deze weg doen wij een beroep op jullie als vereniging om ons bij dit project te ondersteunen. We zullen heel wat roeikracht moeten bundelen om het RondjeNL goed, veilig en succesvol te volbrengen. Momenteel zijn we aan het inventariseren welke roeiverenigingen zich op welke manier dan ook kunnen en willen inzetten voor deze speciale tocht. Dit kan op talloze manieren en elke vereniging die bijdraagt, is weer een stap dichterbij het realiseren van het RondjeNL!
Graag willen we jullie vereniging (bestuur en/of leden) uitnodigen op de informatieavond voor de Zwolsche om ons plan nader toe te lichten en jullie ideeën te horen op:
donderdag 20 april 2017, 19.30-21.30 uur bij de ZRZV.
–> Meld je aan via rondjenl@kikarow.nl, met vermelding van ZRZV/Zwolle en met hoeveel personen je komt. Aanmelden kan ook via Facebook.

We kijken er erg naar uit om samen een flinke slag te slaan in het verder uitroeien van kanker bij kinderen en zien je graag op de aankomende informatiebijeenkomst!

Namens:

KiKaRoW Rondje NL
Stichting Kika
Het Prinses Maxima Centrum/Stichting Kinderoncologie Nederland