In Memoriam Mariska Mulder

Gepubliceerd op 23 juli 2019

Mariska Mulder IM
Op 22 juli jl. is Mariska Mulder op 56-jarige leeftijd overleden. Zij laat haar echtgenoot Jan Horst en hun drie zonen Tom, Thijs en Rens achter. Na een relatief kort maar heftig ziekbed komt haar overlijden toch nog als een grote schok. Wij leven mee met haar familie en vrienden. Ook op de ZRZV laat zij een grote leegte achter.

Mariska en de ZRZV zijn nauw met elkaar verbonden. Mariska is eind jaren negentig lid geworden. Ze ontpopte zich al snel als een getalenteerde roeister. Ze heeft fanatiek wedstrijden geroeid en vele blikken getrokken. Zonder hierin volledig te zijn een greep uit haar roeisuccessen: Ze won de wintercompetitie in seizoen 2008-2009. In 2014 won ze de Tweehead in het dames DVC 2x-veld. Ze was captain van de dames-veteranenploeg die in 2015 het huidige baanrecord voor dames op het Elfstedentraject vestigde. Ook heeft Mariska op haar beurt weer anderen leren roeien, menig lid heeft van haar instructie gehad. Haar enthousiasme voor het roeien bracht ze ook over aan de jeugd bij het schoolroeien en ze stond ook vele malen op het vlot om clinics te geven.

Mariska heeft van maart 2006 tot november 2010 in het bestuur gezeten als Commissaris Jeugd en Junioren. In de periode daarvoor was zij als lid van de Bouwcommissie nauw betrokken bij de nieuwbouw van ons huidige clubgebouw. Als interieurarchitect heeft zij een grote bijdrage geleverd aan de inrichting van het gebouw. Haar grote trots was vooral het ontwerp en de vormgeving van de bar. Ook was ze niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken; met haar tomeloze energie stond ze te verven en te lakken om het gebouw tot in de puntjes op te leveren. De afgelopen jaren regelde Mariska de clubkleding. Tot op het laatst heeft ze deze klus op zich genomen.

Nog niet zo lang geleden heeft ze nog een laatste rondje op de kolk gevaren om afscheid van het water te nemen. Het is niet voor te stellen dat de altijd zo gezond levende Mariska nu nooit meer in een boot zal stappen.

Veel leden zijn diep geraakt door de ziekte en het overlijden van Mariska. Ze was voor velen een goede en dierbare vriendin. Deze vriendschappen gingen veel verder dan het roeien alleen. Ze stond altijd voor iedereen klaar, was altijd in om samen iets leuks te gaan doen en ze was oprecht geïnteresseerd in anderen. Ze was een bijzonder mens en velen zullen haar missen. Wij wensen iedereen voor wie Mariska veel betekende, veel kracht toe. Hopelijk mogen de goede herinneringen daarbij tot troost zijn.

Roelf Venhuizen
Voorzitter ZRZV