IJsseltocht 2017

Gepubliceerd op 20 juni 2017

Zaterdag 17 juni stond voor de zeilers van de ZRZV de tocht der tochten op het programma, de IJsseltocht. De weersvoorspellingen waren prima met een windkracht rond 3 beaufort, geen neerslag en af en toe een zonnetje.

Om 8.00 uur verzamelden we in het clubgebouw, waarna we rond 8.30 uur in vier valken van de Ronduite vertrokken richting Zwolle-IJsselkanaal. Via de Spooldersluis kwamen we op de IJssel, die ons langs Zalk en Wilsum naar Kampen voerde. In Kampen waren dit weekend de Hanzedagen, wat voor een gezellig drukte zorgde. Gelukkig was er nog wel plaats voor ons aan het Ponton, waar we vervolgens in het zonnetje onze lunch konden nuttigen. Daarna lieten we Kampen achter ons en via de Ganzensluis kwamen we op het prachtige Ganzendiep. Deze voerde ons langs Grafhorst en via de Goot kwamen we uit op het Scheepvaartgat dat langs het Zwarte Meer loopt en uitkomt op het Zwarte Water bij Genemuiden. Bij Zwartsluis gingen we door de oude Arembergersluis bij de Waa richting Belt-Schutsloot.

 

Vanwege de windrichting en de tijd moesten we de laatste paar kilometer helaas op de motor varen, maar dat maakte de omgeving en de tocht er niet minder mooi om.

Tegen 18.00 uur waren we terug bij de Ronduite en keerden we per auto terug naar Zwolle. Op het terras bij de ZRZV werd vervolgens nog gezellig wat gedronken en zorgde Michiel voor zijn befaamde broodjes knakworst.

Bekijk hier de route. Op de ZRZV-Facebookpagina zijn nog veel meer foto’s te bewonderen.