Hoogge?erd publiek!

Gepubliceerd op 28 juni 2009

Image Wij als feestboot hadden de eer u op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen tijdens ons roeikamp. Na weken van voorbereiding van deze onderneming zijn we met 5 boten vertrokken in de richting van Dalfsen.
Na eerst nog ’s-ochtends de boot versierd te hebben met vlaggen staken wij na enig beraad van wal. De leiding van het peloton werd na luttele minuten opgeëist door ondergetekenden. Wij trokken de (gewenste) aandacht van de vele passerende strijkijzers (wist u dat Duitsers altijd stootwillen buitenboord hebben hangen?) en hebben zo de roeisport nog eens positief onder de aandacht weten te brengen. Aan het einde van de morgen kwam onze kleine armada, zij het wat verspreid, aan bij de Berkumer kolk. Onder genot van een hapje en een drankje hebben we de recreatieve mogelijkheden van deze plas ten volle benut. Een opblaasboot, een paar steigers en een voetbal leverden hieraan een grote bijdrage.
Fotoalbum Mariska
… lees het verslag van Christiaan Sijmons, Ries Knigge, Rogier Meerlo, Astrid Edema en Kim de Bie ook verder!

We hervatten onze reis echter sneller dan gepland in verband met naderend noodweer. Tot onze verbazing volgden de spoorbrug, hoogspanningskabels en de laatste paar Vechtmeanders elkaar zo snel op dat we in, naar het scheen, een oogwenk al bij de stuw arriveerden.
Na een culinair hoogstandne (t.w. opgewarmde macaroni) een spel dat ons aan onze kindertijd deed denken (Hollandsche Leeuwen), veel zinloos gezwets en een verkwikkende douche dacht een groot deel van de Zwolsche equipe te beginnen aan een welverdiende nachtrust. Uiteraard dacht de bemanning van de feestboot daar anders over. Immers everytime is partytime! Het bleef dus nog lang onrustig op camping Boerhoes.
Rond een uur of 6 reeds gewekt door een polyfone versie van Beethoven (het wekalarm van een der onverlaten), heerste er grote behoefte aanontbijt: een ouderwetse boterham met pindakaas. Dankzij de uitmuntende organisatie was hiervan een overvloed aanwezig.
De gemotoriseerde cavallerie was inmiddels gearriveerd. Tijd om ons kampement op te breken en de schepen te water te laten. Onze feestboot had gedurende de nacht wat van zijn glans verloren: de balonnen waren geknapt en de hoedjes kwijt.
Nadat de leden van de Zwolsche de tocht van gisteren, maar dan omgekeerd en verzwakt,  opnieuw hadden volbracht, was het tijd om de massaal toegestroomde familieleden weer in onze armen te sluiten en de laatste etappe van deze regatta af te leggen. Na een verrukkelijk ijsje, gesponsord door Gianna Talamini, terug naar ons eigen vertrouwde bed!

Was getekend, de bemanning van de feestboot:
Christiaan Sijmons
Ries Knigge
Rogier Meerlo
Astrid Edema
Kim de Bie