Hollandia roeiwedstrijden – Blik voor Martine en Celine

Gepubliceerd op 25 mei 2014

Dit weekeinde werden de eerste roeiwedstrijden gehouden op de Bosbaan in Amstelveen. Een paar weken geleden waren de roeiers te vinden op de winderige Alexanderbaan in Rotterdam. Dit weekeinde waaide het een stuk minder, ideaal weer voor een wedstrijd!

Op zaterdag roeide Martine van den Boomgaard naar de winst in de meisjes-18-skiff. Celine won in een combinatiedubbelvier in het meisjes 16/18-veld. Philip den Bremer werd derde in zijn race, terwijl Tom Schwantje de vijfde plaats opeiste (skiff). Beide heren hadden net twee examenweken achter de kiezen. Celine den Bremer roeide naar de tweede plaats in de meisjes-16-skiff.
In de dubbeltwee maakte Ralf Rienks zijn debuut op de twee kilometer. Hij roeide met Tom naar een zeer knappe derde plaats. In het eerste deel van de race liet deze nieuwbakken ploeg de concurrentie flink schrikken. In de meisjes dubbeltwee roeide Martine in een combinatieploeg met Het Spaarne naar de derde plaats.
Lars van den Boom startte in een combinatiedubbelvier, zij werden zesde.

Laura Oosterbroek haalde helaas niet de finale in de dames beginnelingen en -nieuwelingen skiff. Zij boekt elke keer weer progressie in haar eerste roeijaar.