Heineken Roeivierkamp met een kwartet aan blikken

Gepubliceerd op 14 maart 2016

Heineken2016-1Stralende zon. Hoe mooi kan een wedstrijdseizoen beginnen met de Heineken Roeivierkamp op de Amstel. Een vierkamp. Ofwel verschillende afstanden starten (250 meter, 750 meter, 2,5 km en 5 km). Bij de verschillende afstanden punten verzamelen en dan zie je aan het einde van het weekend hoe je hebt geoogst.

 

Prachtig roeiweer op de nog steeds bochtige Amstel, met ook nog een paar interessante bruggen. Dus niet alleen voor roeiers maar ook voor de stuurlieden een uitdaging. De start van de races is en blijft een unieke ervaring met al die achten en dubbelvieren. Zeven ploegen met Zwollenaren verschenen aan de start. Twee 100% Zwolsche ploegen en de rest combineerden met andere verenigingen. En het resultaat mocht er zijn. Een kwartet aan blikken, eerste plekken:

-J18 4*: Jasper in combiploeg in de Warner
-M18 8+: Celine in combiploeg in een boot van de Amstel
-DVB4*: Sandra in combiploeg en overal winnaar DV4* veld in een boot van de Amstel
-HVC8+: Nico, Sander, Rinze, René en Merijn in combi ploeg en overal winnaar HV8+ veld in de Willem

De vertrouwde Jan Bezemer 8 vol met blauwvingers waren uiteraard van de partij. En op de vraag “Hoe ging het?” heel snel een enthousiast antwoord: “Zaterdag hebben we 2 races geroeid van 2,5 km en 250 meter. Deze wedstrijden gingen goed. Goed ritme, flinke stuwing. Op zondag moesten we o.a vanwege ziekte in een andere samenstelling roeien op de 5 km. Die wedstrijd ging minder. De halen waren te kort en te gehaast en de recover onrustig. Maar toch een prima en leuke opening van het seizoen en nu op naar de Head.” En het moet gezegd worden een perfecte midden plek in het HVD8+ is iets om tevreden over te zijn! Dit moet andere blauwvingers toch prikkelen om in 2017 ook mee te doen?

Ook Isabel in haar combiploeg met Nick aan de stuurtouwtjes roeide een prima race. Vooral de lange afstanden hebben ze in de vingers. Goed gedaan meiden: een 7e plaats.

Jeanette, Lianne, Jobke, Gianna met op zaterdag Jolanda aan de stuurtouwtjes en zondag Nick trotseerden de zon, wind en het lastige water in het DVB4* veld. Een 6e plaats in het B-veld, maar eigenlijk C-veld. Daar komen deze powerdames dan op een 2e plaats terecht. Volgens de ploeg dank aan beiden stuurtjes voor het strakke stuur- en coachwerk. Met een tevreden gevoel kijken de dames terug op de Heineken.

De winnende ploegen junioren Celine en Jasper en de veterane roeiers Nico, Sander, Rinze, René, Sandra en Stuur Merijn hebben maar weer laten zien dat De Zwolsche als wedstrijdvereniging absoluut aan de bovenkant (top) van Nederland meedoet. Zowel bij de junioren als de veteranen. Goed voor de vereniging en willen we dit vasthouden met elkaar. Dan is blijven investeren in roeien, coaching en roeimateriaal van belang. Drie belangrijke pijlers om mee te kunnen blijven doen.

Op naar de Head!

 

Heineken2016-1

Heineken2016-2

 

Heineken2016-3