Heineken Roeivierkamp: Jasper en de ploeg van Nico blikken!

Gepubliceerd op 14 maart 2017

Voorjaar met heerlijke temperaturen en een stralende zon weerkaatsend in de Amstel. De Heineken Roeivierkamp als aftrap van het wedstrijdseizoen. Ofwel vier verschillende afstanden starten (250 meter, 750 meter, 2,5 km en 5 km). Bij de verschillende afstanden punten verzamelen en dan zie je aan het einde van het weekend hoe je hebt geoogst.

Dit lukte in ieder geval. Jasper won alle afstanden in zijn J18+ overtuigend en de acht van Nico behaalde in hun veld ook blik. Het mannengeweld was duidelijk afgelopen weekend!

Jasper verscheen in een combiploeg Viking/Roosendaal/Gouda aan de start in een acht met jongens van 18 jaar. Zij moesten het opnemen tegen de sterke Amsterdamse combiploegen. De mannen hebben als één ploeg geroeid en laten zien dat ze er staan! Op alle vier de afstanden lieten ze duidelijk zien dat zij de sterkste waren. Zelfs op de 5 km die zij roeiden met een enorm scheve vin na aanvaring voor de start met een boomstam. Veel moeten bijsturen leverde ze veel tijdsverlies op, vooral in de bochten. Cool met power bleven ze varen. Met ook hier net de snelste tijd.
Chapeau jongens en een goede opwarmer voor de Head volgende week. Dank aan Albert en de coaches van de combi-maatjes die jullie hielpen naar een mooie overwinning.

Ook Nico zijn ploeg liet zien dat met 100% inzet wordt geblikt. Met name de 250 meter was de afstand waar zij het verschil maakten. De 2500 meter waren zij ook sterk en op de zaterdag stonden de mannen al op de eerste plek. Op zondag strak gevaren. Alleen helaas 15 strafseconden. De acht maakte rond op een plek waar dit niet mocht voor de start. Dit weerhield de heren niet om met goede moed evenals de jongens met tegenslag aan de 5 km te beginnen. De Zwolsche mentaliteit stak op en ook zij behaalden uiteindelijk na vier afstanden blik in hun veteranenveld. Overall in het heren veteranenveld 2e.

Laura en Fenny roeiden beiden ook mee in een combi-vier in sterk bezette velden. Laura in het lichte veld in een combi met Njord & Fenny in een combi Laak/Maastrichtse in het zware veld. En jawel, voor beiden een 3e plek in hun damesveld. Toch super om te zien dat Zwolle wordt benaderd om te combineren. Laura haar focus op de skiff en Fenny op de dubbel met Gerdien en dan toch even meevaren in een vier. Tevreden blikken de dames terug.

Op naar de Head!

Sandra van Hees