Head of the river

Gepubliceerd op 23 maart 2015

Ook dit weekend heeft de Zwolsche zich weer goed laten zien op de Amstel. Dit keer tijdens de Head of the river; na de Heineken roeivierkamp (vorige week) de andere helft van de aftrap voor het nieuwe roeiseizoen.

Zaterdag begon het feest al met de HVC4* (Jaap, Oene Jeljer, Frans, Jan He en stuurtje Renate) en de HVG8+; de oude heren o.l.v. Sjoerd Gelders. Beide ploegen hebben gedurende de 8 km van Amsterdam naar Ouderkerk hun stinkende best gedaan, resulterend in een keurige 29.57.6 (HVC 4*) en 32.58.0 (HVG). Daarna volgende er voor de HVG nog een derde helft, mét partners, bij La Meridiana. Ook niet verkeerd!

Op zondag kwamen er meer Zwolsche ploegen aan de start.

 

De Zwolsche-combi met Nico, Sander en Rinze mocht als allereerste van start en liet die positie vervolgens ook niet meer los. Ze werden met 25.31.1 eerste overall. Ze kunnen het dus nog steeds. Ook 2 weekends achter elkaar!! De Bezemer acht, later gestart, deed het iets rustiger aan: in 31.09.2, 57e van de 70.

Vlak achter de achten startten de Dames veteranen dubbelviertjes. Voor de Zwolsche maar liefst 3 stuks.  In een veld van 56 boten werden de DVC (Maartje, Lianne, Jeannette, Mariska en stuur Gerda R) 9e met 32.13.1, DVB (Esther, Lies , Marjolijn, Maaike en stuur Gerda A) 15E met 32.31.6 en DVD (Linda, Astrid, Marie Christine, Rian en stuur Ria) 46e in 35.10.9. Hoewel voor de start best hectisch en koud, was dit tijdens de race snel vergeten. De zon brak door, de vingers ontdooiden en met een lekker windje mee leek de 8 km toch niet zo lang als van tevoren gevreesd. Daarna heerlijk relaxed terug geroeid, afgeriggerd, nog een paracetamolletje geslikt en nagenoten in de zon op het terras bij Poseidon.

In het middagblok was het de beurt aan de jeugd. Fenny, Neeltje, Marjolein, Merel en stuur Morvenna roeiden in het clubveld met een gedegen haal in een mooi tempo naar de finish. Technisch bleven ze goed bij elkaar, wat leidde toch een 8e plek van de 18 in 34.37.3. Onverwacht goed! Morvenna stuurde lekker strak en wist echt alles uit de ploeg te halen wat er in zat. Dat smaakt naar meer, meiden!

Isabel Gerdes deed mee in een combi-boot in de M16 4*. Ze haalden vlak voor de finish nog eventjes een boot in en roeiden een steady race: 33.53.8, goed voor een 5e plek.

Martine vd Boomgaard roeide in een KNRB combi het D 3e divisie 8+ veld overtuigend naar huis in een tijd van 28.00.0.  Celine den Bremer werd in ditzelfde veld met een Hunze-combi 5e in een tijd van 30.36.0

Er deden gelukkig ook Zwolsche jongens mee: in het HCL8+ veld roeiden Matti, Alex, Helmich, Martijn, Diederick, Rik, Max, Jelle en stuur Hidde een tijd van 33.11.8. Voor een eerste keer ging dit lang niet slecht!

Het is mooi om zo’n volle botenwagen te zien. Het is mooi dat er zoveel mensen enthousiast meefietsen en meebrullen. Het is mooi om de verhalen achteraf nog eens te herkauwen. Het is mooi om oude roeibekenden alwéééér tegen te komen en dan te roepen: “tot volgende weekend!!”