Head kleine nummers 29 en 30 maart 2008

Gepubliceerd op 30 maart 2008

Image Dit weekeinde worden de Tweehead en de Skiffhead verroeid. Op zondag met wat regen maar veel minder wind starten alle dames in het ochtendblok. Bea ten Brinke roeit in het dames VB-veld naar een prima derde plaats. Tara Kenkhuis in het M18 -veld wordt vijfde in haar veld, een goede prestatie. Tot aan de Omval ging het prima, het laatste stuk kostte meer moeite. Kirsten Lanz eindigde op de tweede plaats in het M16-veld en derde in het M1x-veld … super!! Ghislaine Boschman was geblesseerd, maar was er wel om met Kirsten mee te fietsen. Op zaterdag kwam een aantal roeiers van De Zwolsche in actie in dubbeltwee of twee-zonder. Er stond een stevige wind, maar de hele dag scheen de zon. De wind was overwegend mee, op sommige stukken in het traject kwam de wind echter van opzij of zelfs een beetje tegen. Deze omstandigheden vergen veel aanpassingsvermogen. Op de foto de rug van Remond Souren!
Op de site van Merijn Soeterszijn de eerste foto's al te bekijken.
Ook Jan-Edwin heeft zijn foto's online staan.

Uitslagen  
Fotoalbum
Fotoalbum Leo Boschman

Kyra Tijhuis beet het spits af op zaterdag. Zij roeide met Elisa Dam (Pontos) naar een verdienstelijke zesde plaats (meisjes 18). Theo Brouwer en Rob ten Berge roeiden in de tweezonder naar een goede negentiende plaats bij de heren-veteranen. In hetzelfde veld werd Jan Heerschop (in een Hunzecombinatie) negende. Sjoerd Meeuwsen en Philip van der Valk werden derde in het tweezonderveld bij de 'grote mannen' . De dames Mulder en Talamini veroverden de negende plaats in de dubbeltwee (veteranen). In hetzelfde veld werden Katinka Dumas en Jolanda Regout achtiende. Bram Bollaert en Martijn ten Wolde roeiden naar de dertigste plaats in het herenveteranenveld (dubbletwee). 

Het grootste veld, heren veteranen, werd op zondagmiddag afgewerkt. De Zwoslche was vertegenwoordigd met zes mannen. Van deze groep was Rinze Krol de snelste, hij werd negende in het overall klassement.
De uitslagen:
9 (VB:  3) Krol, Rinze 29:34.48
24 (VC:  4) Souren, Remond 30:20.22
50 (VC: 16) Horst, Jan 31:24.41
56 (VB: 15) Heerschop, Jan 31:45.11
124 (VD: 15) Dorsman, Jaap 34:03.84
139 (VB: 30) Bollaert, Bram 35:00.07

Guido Bos moest zich in het geweld van de jongens 18 zien staande te houden. Hij werd achtiende in de tijd van 32.39.