Hanzesteden roeimarathon

Gepubliceerd op 21 juni 2017

Zutphen – Deventer – Zwolle – Kampen

Zaterdag 17 juni 2017 werd er een bijzondere roeimarathon georganiseerd in het kader van de Hanzedagen die dit jaar in Kampen plaatsvonden. Met negentien boten van roeiverenigingen uit de hanzesteden Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen werd een tocht van 70 kilometer over de IJssel van Zutphen naar Kampen geroeid. De Zwolsche was hierbij met vier boten goed vertegenwoordigd.

Iedere ploeg kon op zijn eigen tijd en snelheid het traject afleggen, waarbij uiteindelijk rond half vier alle boten zich vlak voor Kampen verzamelden, waarna in optocht de stad Kampen werd binnengevaren. Daar werden de roeiers enthousiast toegejuicht vanaf de ‘gouden brug’  door de vele bezoekers van de Hanzedagen en familie en vrienden die speciaal naar Kampen waren gekomen om iedereen aan te moedigen. De feestelijke muziek vanaf de wal en paramotorvliegers in de lucht deden de roeiers even vergeten dat ze er al een hele dag roeien op hadden zitten. 

Moe maar voldaan bereikten alle boten ten slotte de jachthaven van Kampen, waar iedereen zich kon opfrissen en uitrusten onder het genot van een heerlijk zomerstampottenbuffet bij de Kamper roeivereniging.

       

Voor meer foto’s klik hier.