Graag jezelf eens zien roeien en tips krijgen? Video-analyse!

Gepubliceerd op 13 november 2019

Jezelf op video zien maakt vaak veel duidelijk van wat er in de boot gebeurt. Om iedereen de kans te geven zichzelf op video te zien en tips te krijgen, introduceren we de maandelijkse video-analyse. Dit wordt wisselend op zaterdagen en zondagen georganiseerd. Iedereen kan zich (per boot) voor een concrete dag opgeven, dus alle soorten ploegen en skiffeurs kunnen meedoen. Lars geeft – samen met coaches/instructeurs in opleiding – feedback en tips.

Hoe werkt het?

De aangemelde boten varen gedurende een half uur langs de coachboot om gefilmd te worden. Na afloop is er gelegenheid om op het grote scherm in de bestuurskamer je roeitechniek te zien en tips te krijgen. Soms moet je daarbij even wachten tot je aan de beurt bent, maar het is zeer de moeite waard.
Door de losse opzet kan je deze video-analyse goed inpassen in een normale training. Voorafgaand aan de opname roei je bijvoorbeeld in, na het filmen maak je de training af en na afloop meld je je op jouw moment bij de bestuurskamer.

Wanneer?

Dit jaar organiseren we de video-analyse nog op zaterdag 30 november en zondag 22 december. Beide dagen wordt er gefilmd tussen 9:15 en 9:45 uur. Analyse en tips tussen 10.00 en 12.00 uur in de bestuurskamer.
Roei je toch al op zaterdag of zondag? Plan dan je training om het filmmoment heen!

Deze video-analyses vormen meteen een opleidingsmoment voor coaches en instructeurs. Door mee te doen draag je bij aan hun vaardigheid.

Aanmelden

Even aanmelden is vereist: mail het boottype, je ploegnaam en namen van de roeiers naar oi@zrzv.nl en geef aan om welke datum het gaat. Er kunnen per datum maximaal acht boten meedoen.

Namens O&I,
Belia van den Berg
(ook voor meer informatie)