Gerda Reinders trekt haar eerste BLIK!

Gepubliceerd op 15 september 2013

altDe Cottwich Almelo Regatta is één van de eerste roeiwedstrijden na de zomervakantie en wordt sinds 1996 door de Twentse Roeivereniging Amycus georganiseerd. De lange afstandswedstrijd over 5 kilometer wordt in 2013 alweer voor de 18e keer geroeid op het Twentekanaal zijtak Almelo.

Gerda Reinders valt te feliciteren, zij heeft haar eerste blik getrokken in DVE/F1x-veld . Verder blikte Sander Gerdes (VC1x) en de dubbel (VA/C2-) met Ruben en Roderick Dijk. Jeannette Ottens en Lida van Dijk werden 3de in hun veld DVD2x-veld.

Nagekomen verslag:

De wedstrijd in Almelo over 5 kilometer, ook wel de Cottwich Almelo Regatta wordt al sinds jaar en dag bezocht door de zwolsche roeier die wel van een uitdaging houdt. Zo ook dit jaar!

Sander Gerdes, Gerda Reinders, Jeannette & Lida en de Gebroeders Dijk vertegenwoordigden dit jaar de ZRZV in Almelo. Een prachtige dag; zonnetje, Hollandse wolken, licht windje mee en zelfgebakken taarten zorgden voor een uitstekende sfeer in het verre oosten, maar er moest natuurlijk ook gepresteerd worden!

Na de wat onrustige kanaalwateren van Almelo te hebben getrotseerd zijn er een aantal resultaten geboekt waar je u tegen zegt! Sander Gerdes heeft het hele Veteranen skiff-veld bij elkaar geveegd. Gerda Reinders kaapt op haar allereerste skiff wedstrijd een blik voor haar tegenstandsters neuzen weg en de de nieuwbakken veteranen gebroeders Dijk komen met hun winnende tijd nog redelijk in de buurt van een aantal senioren 2-. Jeannette & Lida zetten daarna de ZRZV nog eens even op de kaart door in een moordend tempo over de finish te stormen!

Het Veteranen wedstrijdroeien leeft weer als vanouds! In 2014 zal de zwolsche vast weer een rol gaan spelen op de Cottwich Almelo Regatta. Met veteranen en….jeugd?! 

Roderick Dijk

Uitslag