Geen open dag in verband met Covid-19

Gepubliceerd op 25 augustus 2020

Het bestuur heeft besloten dat de open dag die gepland stond voor aanstaande zaterdag 29 augustus niet doorgaat. We willen onze leden en onze gasten niet onnodig risico laten lopen om besmet te raken met het Covid-virus.
We zijn tot dit besluit gekomen nu blijkt dat een actief lid besmet is geraakt met Covid-19. Gelukkig lijken de ziekteverschijnselen mild te verlopen. Hij/zij heeft zijn/haar maatjes hierover geïnformeerd zodat zij extra alert zijn op eventuele ziekteverschijnselen. Het lijkt dat de besmetting niet op de ZRZV heeft plaatsgevonden. Omdat we duidelijke hygiëneregels hebben afgesproken binnen de vereniging hoeven leden zich geen zorgen te maken. De GGD doet momenteel contactonderzoek en we gaan ervan uit dat zij dit zorgvuldig doet. Mocht je toch nog vragen hebben, mail dan naar COVID-19@zrzv.nl.

Uit bovenstaande blijkt hoe kwetsbaar we zijn. Het virus ligt op de loer en we moeten met zijn allen alert blijven. Daarom nogmaals het verzoek om alle extra hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Dus :

  • Bij binnenkomst en vertrek reinig je je handen met desinfecterende gel.
  • Je houdt anderhalve meter afstand in de loods en op het buitenterrein.
  • Je reinigt de boot na het roeien en zeilen op die plekken waarmee je in contact bent geweest. Dit                          geldt ook voor de riemen.
  • Ook tijdens het koffie- en theedrinken neem je de anderhalve meter afstand in acht.
  • Je volgt de looproutes in het gebouw.
  • Bij gebruik van de wc’s let je extra op hygiëne
  • Bij ziekteverschijnselen en koorts blijf je thuis.

Bovenstaande maatregelen staan in het Covid-19 protocol dat op de site staat. Het is de moeite waard om dit document in zijn geheel door te nemen. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het mogelijk blijft om veilig te roeien en te zeilen.