FISA World Rowing Masters 6 tot 9 september 2012

Gepubliceerd op 11 september 2012

 FISA World Rowing Masters 6 tot 9 september 2012Midden juli zijn Maartje en ik gevraagd door Nico en Sander om mee te gaan naar Duisburg. Eerst dachten we dat het een grap was. Maar na een aantal motiverende bewoordingen kwamen we erachter dat met gerichte training een middenmoot positie binnen handbereik zou liggen. Omdat we wel houden van een uitdaging schreven we ons snel in. Met hulp van wedstrijdcoach Albert en snelle jeugdroeiers Philip en Tom hebben we de technische punten op de i gezet. En werd onze relaxte veteranenhaal omgetoverd tot een ware explosieve roeihaal.

Door de goede samenwerking met Daventria wist Sander het botenvervoer via Deventer te organiseren. Waarvoor onze dank!  Daarnaast konden Maartje en ik nog combineren met Yvonne en Sandra Daventria in een scull vier zonder stuurman. Waar we een aantal leuke trainingen mee hebben gedraaid.De wedstrijden zijn naar verwachting gegaan. In het WA2x zijn we 18de van de 33 geworden (3.58min) en in het WA4* zijn we 9de van de 17 boten geworden (3.35 min).
Nico, Sander en Jan-Bas hebben de eer van de Zwolsche hoog gehouden. Nico heeft vier blikken behFISA World Rowing Masters 6 tot 9 september 2012aald, Sander vijf en Jan-Bas 1 (of meer??) 

Het was een genot voor het oog om dit mooie roeien in de verschillende nummers voorbij zien te komen. De commentator was goed voorbereid en kondigde Nico en Jan- Bas al ruim van tevoren aan als zijnde koplopers van hun heat. Ook wist hij met trots te vertellen dat Nico winnaar was van de olympische spelen van 1996 (goed voorbereid). De commentatoren spraken Duits, Frans, Italiaans, Nederlands en Engels zodat iedereen kon meegenieten.
Al met al was het een onvergetelijke ervaring. De wedstrijd was goed georganiseerd, de sfeer wat relaxt en sportief. Het publiek klapte voor mensen met materiaalpech of roeiers die ver achterlagen maar toch door roeiden tot de finish. Voor wie enthousiast is geworden en ook wil deelnemen. Volgend jaar vindt het WK in Italië plaats.Vind je dat te ver dan kun je ook in Rotterdam van start voor de Nederlandse versie van de masters.