Even voorstellen: Lars Hoeksel

Gepubliceerd op 26 januari 2019

De één wil technisch beter leren roeien en de ander wil prestaties verbeteren. Ergens beter in worden geeft voldoening op ieder niveau. Wat is nu mooier dan wanneer jij iemand hierbij kan helpen? Wanneer je een ploeg voor een periode begeleidt, draag je bij aan de vooruitgang. Je beleeft het succes mee en krijgt veel waardering voor jouw bijdrage. Bij het roeien kun je als coach of instructeur echt het verschil maken. Dit is de reden waarom ik zoveel plezier beleef aan de roeisport.

Kennis en vaardigheid zijn bepalend voor de efficiëntie van het coachen en daarom is opleiding interessant en belangrijk. De coachcultuur zou moeten zijn dat iedere coach en instructeur een deel van zijn tijd besteedt aan persoonlijke ontwikkeling en het is aan de vereniging om hierin te faciliteren. Dit geldt ook voor mij. In het verleden heb ik mijn RC3 en RC4 diploma gehaald en op dit moment ben ik bezig met een deelcertificaat van TC5 bij het NOC*NSF.

Wanneer wij als instructeurs en coaches onszelf blijven verbeteren, dan wordt het niveau bij de roeiers ook steeds hoger. Voor mij is het een eer dat ik met jullie mag samenwerken en mijn kennis en ervaring mag inzetten om het coach- en instructieniveau te verbeteren. De ZRZV heeft uitstekende faciliteiten op een prachtige locatie en veel zaken zijn erg goed geregeld. Ik zie ernaar uit om samen met jullie in de komende jaren de potentie van de ZRZV te verkennen en te benutten.

In mijn juniorentijd ben ik begonnen bij RV De Where in Purmerend. Daar heb ik een gezellige tijd gehad. Later bij Triton en vervolgens bij Euros werd het opeens ook mogelijk om te gaan wedstrijdroeien. Mijn fascinatie voor de roeisport is toen gegroeid. Geïnspireerd door het succes van de Twente Vier heb ik 14 jaar gecoacht, waaronder 8 jaar als profcoach. Op dit moment vervul ik een ’train de trainer’-functie voor Daventria en voor de ZRZV, daarnaast ben ik profcoach bij Saurus en ben ik docent voor de KNRB en voor de Stichting Roeicoach.

Tot binnenkort bij de ZRZV!

Met sportieve groet,
Lars Hoeksel