Elfsteden countdown

Gepubliceerd op 22 mei 2009

Image12.20:Gyas wint de Elfstedemarathon in een nieuw baanrecord. De Zwolsche ligt op een tweede plaats, nog een paar kilometer te gaan.

10.09: DE EERSTE DRIE PLOEGEN ZIJN WEER TE VOLGEN VIA GEOSPORTS!

10.05:Uitslag per stad via deze link te bekijken.

8.00:De toerploeg vaart op het ogenblik richting Galamdammen. Via een webcam is het mogelijk om ze te spotten.

8.00:Zwolsche ligt in tijd 2e. Gyas heeft een voorsprong van 10 minuten. De Zwolsche heeft 5 minuten op Lac Leman, maar de duitsers gaan hard. Het zal nog een zware strijd worden. In het HVB-veld staat de Zwolsche natuurlijk wel 1e!

20.45: De GPS werkt nog steeds niet. Kijk voor tussentijden op Twitter

Update:De GPS van de Zwolsche werkt op het ogenblik niet. De boot vaart echter gewoon door.

Foto's van Barbara Heerschop zijn te vinden in fotoalbum Zwolsche46

Via de site van Geosports kun je de wedstrijdploeg volgen, helaas heeft de toerploeg geen zender kunnen bemachtigen. 

22.39: Correctie via Gert Dijk:De wedstrijdploeg is zwolsche combi.
Als je hun starttijd opzoekt, blijken ze in Dokkum ca 40 seconden achter te liggen.  

21.50: Het lijkt erop dat de Zwolsche in Dokkum zo'n 10 minutn voorsprong heeft op Gyas en team Lac Leman! De GPS doet het af en toe weer. Kijk vooral ook op Twitter.

Over een kwartier zal het startsein van de Elfstedentocht 2009 klinken. Niet de de winnars van vorig jaar zal als eerste vertrekken, maar de nummer 2. De winnaars, de Zwolsche heren, doen dit jaar voor het eerst mee in de veteranenklasse.Dit leverde een 34e startplaats op. Vreemd dat de winnaars toch nog moesten meeloten. De roeiers uit Zwolle zullen een groot aantal ploegen gaan inhalen. Dit kan stimuleren werken, maar het kan ook vertraging opleveren. Hopelijk krijgt onze ploeg ruim baan. In de achterhoede gaat een aantal 'toerroeiers' van de Zwolsche van start. Het roeien van een traject van 200 km is op zich al een hele toer. Vanmiddag ging de ploeg, voorzien van proviant voor minstens een maand, vol goede moed op weg naar Leeuwarden. Aan de koolhydraten zal het niet liggen!