Einde Paralympisch traject Londen 2012 Nanette

Gepubliceerd op 14 december 2011

 

In 2009 ben ik vol enthousiasme gestart met een roei-traject dat had moeten leiden tot deelname aan de Paralympische Spelen van Londen 2012. Ruim 2 jaar heb ik mij volledig gericht op het roeien. Het vioolspelen heb ik op een tweede plek gezet: acht á tien keer trainen per week en wedstrijden in weekenden bleek een lastige combinatie met concerten.

Helaas is eind november vanuit de KNRB de stekker uit de paralympische LTA 4+ (boord 4 met stuur) getrokken doordat één van de ploeggenoten zich heeft teruggetrokken. Het is te kort dag om nog een nieuwe ploeggenoot tijdig op niveau te krijgen. Binnen het Paralympisch roeien is dit het enige boottype waarin ik kan starten. Dit betekent tot mijn grote teleurstelling dat Londen 2012 niet haalbaar meer is.

Ik blijf zeker roeien en ik wil graag blijven deelnemen in het valide wedstrijdveld. Met mijn opgebouwde conditie en techniek moet het mogelijk zijn om in een ambitieuze Zwolsche wedstrijdploeg mee te doen. Daarnaast ligt mijn nieuwe skiff, gesponsord door o.a. Stichting ‘Topsport met zonder handicap’, met smart te wachten om regelmatig het water op te gaan.