Een kijkje bij botenbouwer Hoora in Heeg

Gepubliceerd op 18 februari 2018

Op 10 februari hebben we de Hoora werf bezocht. We verzamelden om half negen bij de ZRZV, zodat we op tijd bij de werf in Heeg / Heech (Fries) zouden zijn. De directrice/eigenaar begroette ons met koffie en gebak. Eerst heeft zij ons de geschiedenis van de werf verteld. De relatie met Bahrein, hoe haar ouders elkaar daar ontmoet hadden en, terug in Nederland, een bedrijfje in Heeg hebben gekocht. Hier zijn ze begonnen om boten te bouwen, die betaalbaar en vooral handig zijn.

Toen de koffie op was hebben we de verschillende boten bekeken. Uitvoerig heeft ze verteld over de elektromotoren, die ze bedacht hebben. Er werd veel gevraagd en op elke vraag had ze een antwoord met een verhaal. Vervolgens hebben we het productieproces in detail bekeken. Nadat we dat begrepen hebben, konden we onze ‘eigen’ Valk maken. Hij is nog niet helemaal af. Hij wordt met een speciale trailer gebracht, samen met de nieuwe Valk. Op woensdagavond (klusavond) gaan we hem afbouwen.

Ook de volgende Valk hebben we bekeken. Vooral de kleur is de moeite waard en past precies bij onze vereniging. Andreas is er al helemaal weg van. Na een rondje Heeg en een afsluitend kopje koffie zijn we tevreden over een geslaagd uitje naar Zwolle terug gereden. Met hartelijke dank aan Henny voor de organisatie.