Een frisse wind door het ZRZV-gebouw!

Gepubliceerd op 23 maart 2008

Image Lusten, Lasten en…. Lijsten

De belactie van bestuursleden voor de werving van vrijwilligers heeft zijn vruchten afgeworpen! Ongeveer achttien vrijwilligers willen zich op één of andere manier inzetten voor de schoonmaak…. een SCHONE zaak!

In overleg met Pieter Kamstra , commissaris beheer en terrein, is inmiddels een nieuwe commissie ‘Spic en Span’ in het leven geroepen. Frederiek te Biesebeek en Lida van Dijk, beiden commissieleden, zijn aan het inventariseren welke ruimten, wanneer en door wie schoongemaakt worden en wat de wensen en mogelijkheden zijn om dit te verbeteren. Op basis hiervan maken zij een voorstel dat aan de schoonmaakvrijwilligers wordt voorgelegd. Het doel is om met een reële, en optimale inzet van vrijwilligers de schoonmaak goed te regelen …. een SCHONE taak!
Lees verder!!

Roeien, Reinheid en Regelmaat

Roeiers, zeilers en huurders: we gebruiken het gebouw en de materialen intensief en met enthousiasme. Achter de schermen gebeurt er veel om gebouw, terrein en materiaal in goede conditie te houden. Natuurlijk zijn dit geen zaken en taken van commissies en groepen vrijwilligers alléén ….het is ons allemaal een zorg! Genieten we niet allemaal van schone douches, wc’s, keuken, zalen en een opgeruimde loods ? We laten onze goede bedoelingen toch niet met de zeepresten door de afvoerputjes stromen?

Hoe zou het zijn als uit alle groepen die op vaste dagdelen roeien enkele stuurmannen- of vrouwen opstaan die even extra aandacht besteden aan het netjes achterlaten van douches, wc’s, gebruikte tafels, kopjes enzovoort? Of stel je voor dat iederéén zijn eigen afval opruimt en eens volle vuilniszak vervangt…. en daarnaast dan nog een actieve groep vrijwilligers… Zoveel handen maken licht werk!

Via de website en de Frisse Wind houden we jullie van de ontwikkelingen op de hoogte. Heb je vragen, opmerkingen of goede adviezen? Mail ze naar beckersvandijk@home.nl

Hup met die klup en kom op met dat sop!

Namens de commissie Spic en Span

Lida van Dijk