Eemhead: blikken en tevreden debutanten

Gepubliceerd op 25 september 2016

Zaterdagmorgen rijdt de botenwagen tot de nok toe gevuld over de dijk bij de Zwolsche naar Amersfoort. Waar zij precies om 8.00 uur gastvrij wordt verwelkomd door Jelle van Hemus. Net als de voorgaande jaren verschijnt de Zwolsche hier tijdens de Eemhead aan de start. Dit jaar met een enorme equipe. Zowel de junioren, studentenroeiers als de veteranen gaan hier van start.

Bijzonder dat dit jaar zeven debutanten aan de start verschenen: Franca (in de m14 2x), Martine, Marit, Diana, Charlotte & Jolijn (DV4*) en Thea (als stuur van de HV4*). Die gaan we zeker terugzien op wedstrijden.

De zon scheen stralend afgelopen zaterdag, en er was vooral enthousiasme op de gezichten te zien.

De Eemhead is een achtervolgingsrace op de slingerende Eem met damwanden. Dan klutst het zo lekker. Dus niet alleen hard roeien, ook sturen en omgaan met klutswater. En dat de Zwolsche roeiers alle drie de elementen aan kunnen blijkt wel uit het resultaat. Zo haalden onze jongste deelnemers Franca & Kaitlin blik in de meisjes 14 dubbeltwee met een mooie voorsprong op Hemus en Pampus. Katinka & Sandra als light weight team haalden met zeer ruime voorsprong ook blik in de dames veterane dubbeltwee in een veld met zeven tegenstanders. Janneke/Bente/Misa/Fleur/Sofie (stuur) in de m16 4*ook een blik met een mooie tijd.

Junioren en studentenroeiers
Met een iets kleinere delegatie dan in 2015 verscheen de Zwolsche aan de start. En het resultaat is er:

  • M16 4 *met Sofie, Janneke, Bente, Misa en Fleur een 1e plek;
  • J18 1x met Jasper aan de riemen een 4e plek
  • M14 2x met Franca en Kaitlin aan boord een snelle 1e plek
  • D1x met Fenny een 2e plek en Marit 3e
  • H1 x met John aan boord een prima 2e plek

Veteranen
Ditmaal ook een flink aantal veterane roeiers die het waagden te strijden op de Eem en niet onverdienstelijk. Ook hier blikken en mooie resultaten:

  • H4*1x met Jan/Frans/Remond/Rob en stuur Thea strak sturend naar een 2e plaats. Thea, complimenten voor het mooie stuurwerk.
  • V1x met Jaap die ervoor ging. Jaap schoof in vergelijking met 2015 vier plekken op naar boven: ‘Een 5e plek.’ Volgende keer een eindsprint, voor een 4e plek!
  • De DV4* met de debutanten aan boord hadden een prima race. Steady stay en met een goed gevoel stuurden zij de Blauwvinger naar de finish.
  • Mix2x met Jan en Helena aan boord moesten hard knokken en haalden een prima 3e plek
  • Sandra en Katinka haalden in de DV2x een ruim blik. Strak sturend in een gedegen haal scheurden zij over de Eem. We gaan hen vaker zien als roeiduo.

Mooi weer, blije roeiers, mooi parcours. De coaches Albert, Jaap, Sandra, Ria, Bram en Jan Sije, die namens het bestuur aanwezig waren, kijken ook met een goed gevoel terug op de Eemhead. Op naar De Vechtrace die komende zaterdag plaatsvindt.

Sandra