Dutch Masters Open – boord aan boord strijd

Gepubliceerd op 13 juni 2016

Ben je boven de 27 jaar en roei je lekker hard in gladde boten en kun je in hoog tempo boord aan boord 1000 meter knallen? Dan reis je af naar de PWA-baan. Ofwel Master Rowing. Dit jaar vertegenwoordigden Helena en Sandra de Zwolsche.

Goed om even te melden dat roeien op de PWA-baan zonder wind en golven écht bestaat. Afgelopen zaterdag waren er weinig golven en een beetje wind. De startvlotten waren op de 1000-meter lijn gelegd en alle zes de banen werden gebruikt. Start in de skiff, dubbeltwee, vier, acht, boord en scull in alle leeftijdscategorieën was mogelijk. Er waren roeiers uit Nederland, België en Duitsland aanwezig.

Voor Helena een hele ervaring om tussen de balletjes, vanuit een staande start, boord aan boord te racen in de skiff. En dat ging super goed. Met een hele delegatie supporters (Bram, Willem-Jan, Maaike en Gerben) roeide ze voorbij. Ze haakte goed aan bij de tegenstanders en dat smaakt naar meer, ofwel de World Rowing Masters in Denemarken medio september.

Sandra heeft het vaker gedaan en startte in de dubbeltwee, vierzonder (scull) en een dames veterane acht. In alle vroegte om 6.30 uur vertrok zij naar de baan om 8.15 uur in de dubbeltwee te stappen voor de eerste race. En een zeer ruim blik met Peggy van Rijnland.
Geen support, gewoon beentjes eronder. ’s Middags binnen een uur nogmaals tweemaal in combiploegen over de baan. In de acht nog een mooi blik en in de vier een tweede plek. Ook een mooie voorbereiding op de Euromasters medio juli.

Dik tevreden kijken beide dames terug op een mooie zaterdag met praktisch geen golven.

Sandra van Hees